Νίκος Γεωργάτος: Λύπη και απογοήτευση για την Δημοτική αγορά! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νίκος Γεωργάτος: Λύπη και απογοήτευση για την Δημοτική αγορά!

Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, εκφράζει την απογοήτευση του, για την απόφαση του κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, η οποία με οριακό προβάδισμα ψήφων χαρακτηρίζει την παλαιά Δημοτική Αγορά της πόλης μας ως διατηρητέο «μνημείο».
Δείτε την ανακοίνωση:
"Με λύπη μας, πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, η οποία με οριακό προβάδισμα ψήφων χαρακτηρίζει την παλαιά Δημοτική Αγορά της πόλης μας ως διατηρητέο «μνημείο».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή, η οποία καταδικάζει την αγορά και τους συναδέλφους της γύρω περιοχής σε περεταίρω υποβάθμιση και κατ’ επέκταση σε επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση.
Η επονομαζόμενη «Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλκίδας», προφανώς δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και εμπόρων, από τους οποίους με δόλιο τρόπο εξασφάλισε υπογραφές υποστηρίζοντας ότι, αν δεν κριθεί διατηρητέα η αγορά, αυτό θα σημαίνει τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στο σημείο αυτό.
Ο Εμπορικός Σύλλογος δε θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο και ουδέποτε υποστηρίξαμε την άποψη αυτή.
Είχαμε επανειλημμένως τονίσει την επιθυμία μας, να διατηρήσει η Δημοτική Αγορά το χαρακτήρα της, αλλά να επαναλειτουργήσει με την αίγλη που είχε και που της αρμόζει.
Το μέλλον θα δείξει το πόσο λανθασμένη είναι η απόφαση αυτή και πως όσοι νομίζουν ότι στη Δημοτική Αγορά βλέπουν το «Νέο Παρθενώνα», κάνουν τεράστιο λάθος.
Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα δεν έχει κανένα αρχαιολογικό ενδιαφέρον και αν ακόμη είχε, η εγκατάλειψη και η φθορά των τόσων χρόνων έχουν παραμορφώσει τα οποιαδήποτε ευρήματα και το έχουν μετατρέψει σε ένα απαξιωμένο ερείπιο." 

Ο Πρόεδρος, Γεωργάτος Νικόλαος 
O Γεν. Γραμματέας, Αίσωπος Νικόλαος

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA