Σε χορό κινητοποιήσεων οι εκπαιδευτικοί! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σε χορό κινητοποιήσεων οι εκπαιδευτικοί!

Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 - 20 Μαρτίου και νέα απεργία στις 21 του μηνός αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, λέγοντας «όχι» στις απολύσεις εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται τις συγκεκριμένες ημέρες, καθώς στις 22 Μαρτίου λήγει η οκτάμηνη περίοδος της διαθεσιμότητας και εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί σε άλλα πόστα του Δημοσίου αναμένεται να απολυθούν.
Στις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία αναμένονται και εκπαιδευτικοί λειτουργοί από την περιφέρεια.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση η γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ κήρυξε στάσεις εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 έως τις 17.00 για την απογευματινή, και κάλεσε τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν την κάθοδο εκπαιδευτικών στην Αθήνα να προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις.
Το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την ώρα συνάντησης εκπροσώπων της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι ΕΛΜΕ καλούνται να οργανώσουν αποκλεισμούς σχολείων και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Την Τετάρτη, πρώτη ημέρα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο της Κλαυθμώνος στις 11.00.
Για την Πέμπτη διοργανώνεται πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00.
Στο ίδιο σημείο οι εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν και την Παρασκευή στις 11.00, ενώ στις 15.00 θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων - αξιολογητών.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA