Αλέξης Τσίπρας: Ο νεότερος πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Αλέξης Τσίπρας: Ο νεότερος πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Αλέξης Τσίπρας: Ο νεότερος πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας...

Σε ηλικία 40 ετών θα γίνει ο νέος "ένοικος" του Μεγάρου Μαξίμου, παίρνοντας τα... ηνία από τον Κώστα Καραμανλή, που είχε εκλεγεί πρωθυπουργός σε ηλικία 48 ετών.
Εκτός από νεότερος πρωθυπουργός στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας είναι και ο πρώτος πολιτικός αρχηγός κόμματος που μετείχε στη Βουλή που έχει γεννηθεί μετά τη Μεταπολίτευση.


Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου 1974, τέσσερις μέρες μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Μεγάλωσε στους Αμπελοκήπους και μένει στην Κυψέλη. Η καταγωγή του, από την πλευρά του πατέρα του είναι από το χωριό Αθαμάνιο της Άρτας, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Ελευθερούπολη Καβάλας. Όπως έχει δηλώσει, η οικογένεια της μητέρας του ήταν πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη και την ανατολική Θράκη.


Είναι ο βενιαμίν της οικογένειας Τσίπρα. Έχει μια αδερφή 12 χρόνια μεγαλύτερή του και έναν αδερφό εννέα χρόνια μεγαλύτερο. «Μου έκαναν όλα τα χατήρια» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του. Τα αδέρφια του ήταν οργανωμένα στην ΚΝΕ και όπως έχει πει, η δράση τους τον είχε επηρεάσει.


Η πολιτική τον ενδιέφερε από μικρό. Από μαθητής δημοτικού, έχει πει, γύρισε σπίτι από το σχολείο και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να διαβάζει εφημερίδα. Όχι κάποια συγκεκριμένη, αλλά όποια είχαν αγοράσει οι γονείς του.
 

Από νωρίς αγάπησε την Αριστερά. Η καταγωγή του πατέρα του από τα ορεινά Τζουμέρκα, από ένα χωριό που είχε γίνει θέατρο επιχειρήσεων του ΕΑΜ και η συμμετοχή του παππού του στην αντίσταση, δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Από τη Μεταπολίτευση και μετά, οι γονείς του ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.

«Μετά τη μεταπολίτευση, οι γονείς μου ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Ήταν από τους πολλούς αριστερούς που με το όραμα της αλλαγής, με την εμβληματική φυσιογνωμία του Ανδρέα Παπανδρέου, περάσανε στο ΠΑΣΟΚ», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

Και δεν έχει κρύψει πως κατά τη διάρκεια του "βρώμικου" ’89, οι καυγάδες στο σπίτι με τον πατέρα του ήταν καθημερινό φαινόμενο!


Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζήσει και ένα... παράδοξο: ήταν στην ΚΝΕ (εντάχθηκε σε ηλικία 16 ετών) και... "βαμμένος" Παναθηναϊκός. Ως μαθητής στο πολυκλαδικό λύκειο των Αμπελοκήπων, που βρισκόταν πίσω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, έκανε... κοπάνες μαζί με φίλους του για να δει παιχνίδια του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο.

Είχε, φυσικά, ίνδαλμα τον Δημήτρη Σαραβάκο και πήγαινε στον "Τάφο του Ινδού" για να δει την ομάδα μπάσκετ και τον Ντέιβιντ Στεργάκο.


Αυτή δεν ήταν η μοναδική ενασχόλησή του με τον αθλητισμό. Ήταν μέλος της ομάδας βόλεϊ των Αμπελοκήπων, από τους παίδες έως τους εφήβους. Αλλά όταν τον κέρδισε η πολιτική, ο χρόνος για άθληση περιορίστηκε.

"Έχω έναν διάδρομο σπίτι για να προσπαθώ να περπατάω λίγο" είπε πει σε μια συνέντευξή του.
 

Εκτός από τον Παναθηναϊκό έχει και πάθος με τις μηχανές.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA