Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο στρατιώτη από πνευμονία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο στρατιώτη από πνευμονία

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του στρατιώτη που πέθανε από πνευμονία στο 401...

Οι καταγγελίες για καθυστέρηση της μεταφοράς του στο νοσοκομείο αλλά και ο τρόπος που αυτή τελικά έγινε μετά από 10 ημέρες ασθένειας στο στρατόπεδο της Σπάρτης προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση.

Όπως αναφέρει το onalert.gr, ο άτυχος στρατιώτης, σύμφωνα με καταγγελίες, κυρίως του Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος, ειχε κοπεί για ιατρικούς λόγους (ήταν παχύσαρκος) από μάγειρας και από το Γύθειο μετατέθηκε στο ΚΕΝ Σπάρτης προκειμένου να μετατεθεί στα σύνορα.


Το Δίκτυο ανέφερε ότι κακώς δεν είχε κριθεί Ι-5 και ότι επί 10 ήμερες παραπονιόταν ότι πονούσε, ότι αγκομαχούσε και ότι έβηχε, ότι δεν του δόθηκε παραπεμπτικό για νοσοκομείο , ότι δεν νοσηλεύτηκε ούτε στο ιατρείο... διότι δεν είχε κρεβάτι... 

Και όταν μετά από μέρες έφθασε ο κόμπος στο χτένι, τον πήγαν με λεωφορείο στην Εντατική στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνας όπου και κατέληξε μετά από 3-4 ημέρες...

Όλα αυτά - και με επιπρόσθετα στοιχεία- καταγγέλθηκαν από το Onalert και αναδείχθηκαν με το άρθρο.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ''ενώ αρχικά η Στρατιωτική Δικαιοσύνη σφύριζε κλέφτικα... και η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «παρατηρούσε» τη διεξαγωγή της επιχείρησης συγκάλυψης από μια ακόμη προσχηματική ΕΔΕ που διεξάγονταν από αξιωματικό της ...ίδιας της Μονάδας!

Σήμερα, οι συνάδελφοι του άτυχου Νικήτα που υπηρετούν στο Γύθειο ειδοποιήθηκαν ότι την Παρασκευή θα δώσουν κατάθεση σε εισαγγελέα που κατεβαίνει εσπευσμένα στο ΚΕΝ Σπάρτης.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA