Το ΠΑΚΟΕ «ξαναχτυπά» και φέτος: Aκατάλληλες για κολύμβηση 21 παραλίες της Εύβοιας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Το ΠΑΚΟΕ «ξαναχτυπά» και φέτος: Aκατάλληλες για κολύμβηση 21 παραλίες της Εύβοιας

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας ελέγχθηκαν συνολικά 28 παραλίες... 

Από αυτές τις παραλίες οι 21 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση και οι 7 κατάλληλες.

Όπως τονίζει ο ΠΑΚΟΕ, οι δειγματοληψίες αυτές, γίνονται από επιστημονική ομάδα (χημικοί, βιολόγοι κλπ.).

Από κάθε σημείο συλλέγονται δείγματα νερού. Στη συνέχεια τα δείγματα αυτά, μεταφέρονται σε ψυγείο και με απόλυτη ασφάλεια στα πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ και γίνονται οι αναλύσεις.
 
Δείτε όλη τη λίστα με τις 28 παραλίες της Εύβοιας, με τον χαρακτηρισμό Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α):

Τι αναφέρει η ομάδα του ΠΑΚΟΕ

Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες θαλασσινού στις 20 Ιουνίου 2017 σε περιοχές της Εύβοιας με τις παρακάτω συνθήκες:


Μερικές δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα , ενώ άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία αρκετά μακριά από την ακτή.


Η μέθοδος ανίχνευσης και καταμέτρησης του μικροβιακού φορτίου ή ζωντανού μικροβιακού πληθυσμού βακτηρίων E.coli, των ολικών κολοβακτηριοειδών και εντερόκοκκων, στο αρχικό δείγμα έγινε με την μέθοδο Διήθησης δια μέσου μεμβράνης πόρου 0,45 μm συγκεκριμένης ποσότητας (100 ml δείγματος νερού).


Τα αποτελέσματα της εκτιμήσεως των μικροβιακών πληθυσμών που παρουσιάζονται στον παραπάνω πίνακα εκφράζονται ως αριθμός βιώσιμων μονάδων, δηλαδή σε Colony Forming Units (CFU) ανά 100 ml δείγματος νερού (cfu /100 ml).


Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τα αποτελέσματα στις παραλίες της Εύβοιας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ στα εξής τηλέφωνα: 210 - 8100805 και 210- 8100804 και 6944-415875.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA