Χοντρό «άδειασμα» Μπακογιάννη σε Μητσοτάκη: Όχι μόνο έδωσε το παρών αλλά χειροκρότησε και τον Τσίπρα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χοντρό «άδειασμα» Μπακογιάννη σε Μητσοτάκη: Όχι μόνο έδωσε το παρών αλλά χειροκρότησε και τον Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

Αμηχανία, προβληματισμό και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στη ΝΔ το νέο «άδειασμα» του Κώστα Μπακογιάννη στο θείο του και πρόεδρο της «γαλάζιας» παράταξης Κυριάκο Μητσοτάκη...

Τι κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να μην δώσουν το παρών στο 2ο Περιφερειακό Συνέδριο, στη Λαμία. Ο Κώστας Μπακογιάννης όχι μόνο πήγε, αλλά εξέφρασε τις ευχαριστίες του και χειροκρότησε τον Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" τόνισε: "Στην πραγματικότητα συγκρούονται τα βουβάλια, εγώ το βατραχάκι, τώρα τι πρέπει να κάνω, που είμαι αυτοδιοικητικός; Εγώ οφείλω να μένω όσο μπορώ πιο μακριά από τα κομματικά παιχνίδια και να προσπαθήσω να εξασφαλίσω τα μέγιστα για περιφέρεια μου".

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΝΔ που εκδόθηκε πριν από το Περιφερειακό Συνέδριο:
 

«Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια.

Στο πρώτο από αυτά στην Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, αρνήθηκε να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Αντί για διάλογο - που δεν αντέχει - αντιμετώπισε τους εκατοντάδες πολίτες, που διαμαρτύρονταν έξω από την αίθουσα, με αυταρχισμό και αστυνομική βία.

Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».

 
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν να υπονομεύσουν τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συμβούλια. Απόλυτα κατανοητό για δύο κυρίως λόγους: πρώτον δεν έχουν καμιά πρόταση για την οικονομία και την κοινωνία -και συνολικά αλλά και τοπικά- και δεύτερον δεν θέλουν ενεργούς τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αναμενόμενη τη στάση της ΝΔ καθώς «το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι η πλήρης εκχώρηση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας στα μεγάλα συμφέροντα».

Προσθέτει δε, ότι «η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανασυγκρότηση ανατρέπει το σχεδιασμό της ΝΔ, ενώ, παράλληλα, προστατεύει τον πλούτο της κάθε τοπικής κοινωνίας».

«Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός του Κυρ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να επιτρέψει σε πολίτες να έχουν γνώμη και συμμετοχή στο σχεδιασμό της χώρας. Η απομόνωση της ΝΔ είναι δεδομένη», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA