Το παραμύθι έλαβε τέλος: Ο ΑΟ Χαλκίς δεν κατέθεσε την εγγυητική των 300.000 ευρώ και έμεινε εκτός μπαράζ για την άνοδο στη Football League | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Το παραμύθι έλαβε τέλος: Ο ΑΟ Χαλκίς δεν κατέθεσε την εγγυητική των 300.000 ευρώ και έμεινε εκτός μπαράζ για την άνοδο στη Football League

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η συμμετοχή του ΑΟ Χαλκίς στα μπαράζ ανόδου για τη Football League...

«Η εγγυητική ύψους 300.000 ευρώ κατατέθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς στη Χαλκίδα...» έγραψε πριν λίγες μέρες στο facebook, ο πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς, Γιώργος Τσαγκάρης, ωστόσο όπως αποδείχτηκε, η εγγυητική δεν κατατέθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα η ομάδα της Χαλκίδας να μείνει οριστικά εκτός μπαράζ για την άνοδο στη Football League.

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ, «τα σωματεία Δόξα Δράμας ΓΣ και Καραϊσκάκης ΑΕ είναι αυτά που δήλωσαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας αιτήματα για την πλήρωση της κενής θέσεως στην Football League και καλύπτουν τις προϋποθέσεις που ζητήθηκαν από τη διοργανώτρια».

Για την ιστορία, η ΕΠΟ είχε ενημερώσει τους τέσσερις δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής πώς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα μπαράζ για άνοδο στη Football League, με τον όρο να καταθέσουν στην ΕΠΟ εγγυητική επιστολή τραπέζης ισόποση του απαιτούμενου για την ίδρυση ΠΑΕ μετοχικού κεφαλαίου (300.000 ευρώ). 

Οι μόνες ομάδες που το έπραξαν τελικά είναι η Δόξα Δράμας και η ΑΕ Καραϊσκάκης, που θα κληθούν να δώσουν αγώνα μπαράζ.

Είναι απορίας άξιον, γιατί η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς δεν δήλωσε από την αρχή ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα (όπως αποδείχτηκε) κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα μέτρα αυτής της ομάδας.

Αντ' αυτού, σχεδόν όλα τα μέλη της διοίκησης έδιναν ψεύτικες ελπίδες στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, με αποκορύφωμα την ακόλουθη γραπτή δήλωση, προ ημερών, του πρόεδρου Γιώργου Τσαγκάρη στο facebook:

«Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μας ΑΟ Χαλκίς, μετά από μεθοδευμένες ενέργειες, φέρνουμε την ομάδα μας ένα βήμα πριν τη Β’ Εθνική! Η εγγυητική ύψους 300.000 ευρώ κατατέθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς στη Χαλκίδα! Η ομάδα μας έχει την οικονομική και αγωνιστική δυνατότητα και αναμένουμε εξελίξεις. Αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν μεταγραφές που θα προκαλέσουν αίσθηση! Οι χορηγοί είναι δίπλα μας! Καθαρές ομάδες! Όχι πια βρωμιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο!».

Ακολουθεί και η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι τα σωματεία Δόξα Δράμας ΓΣ και Καραϊσκάκης ΑΕ είναι αυτά που δήλωσαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας αιτήματα για την πλήρωση της κενής θέσεως στην Football League και καλύπτουν τις προϋποθέσεις που ζητήθηκαν από τη διοργανώτρια.

Κατόπιν τούτου η ΕΠΟ αποφάσισε:

1. Να διεξαχθεί ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ανωτέρω σωματείων, σε ουδέτερο γήπεδο. Σε περίπτωση κατά την οποία στην λήξη της κανονικής του διάρκειας ο αγώνας είναι ισόπαλος, θα δοθεί συνέχεια αυτού με τη διεξαγωγή παράτασης τριάντα (30’) λεπτών σε δύο (2) ημίχρονα δεκαπέντε (15΄) λεπτών το κάθε ένα. Αν δε και μετά την παράταση το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ΚΑΠ (άρθρο 20 παρ. 13).

Η ακριβής ημερομηνία, ώρα και τόπος τέλεσης του αγώνα μπαράζ θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA