Μετά από έφεση του Εισαγγελέα Εφετών: Ξανά στο σκαμνί οι 4 αστυνομικοί που αθωώθηκαν για βασανισμό κρατουμένου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μετά από έφεση του Εισαγγελέα Εφετών: Ξανά στο σκαμνί οι 4 αστυνομικοί που αθωώθηκαν για βασανισμό κρατουμένου

Θα δικαστούν ξανά οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνταν για βασανισμό κρατουμένου και τους οποίους αθώωσε δικαστήριο της Πάτρας, καθώς ασκήθηκε έφεση από Eισαγγελέα Eφετών που έκρινε ότι εκτιμήθηκαν κακώς τα στοιχεία της υπόθεσης...
 

Ειδικότερα:

Η Εισαγγελία Εφετών Πατρών αφού μελέτησε τη δικογραφία άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής για τους τέσσερις κατηγορούμενους για βασανιστήρια αστυνομικούς, απόφασης του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, αποδεχόμενη σχετικό αίτημά των συνηγόρων του κρατούμενου .

Ο Eισαγγελέας που άσκησε την έφεση έλαβε υπόψη του και όσα κατήγγειλαν οι συνήγοροι του φερόμενου ως θύματος, Κώστας Παπαδάκης και Παύλος Σαράκης όπως ότι: 

Στην αιτιολογία της έφεσης διατυπώνεται, το μέγεθος των πληγμάτων, τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν και τα σημεία του σώματος του παθόντος στα οποία προκλήθηκαν κακώσεις και «δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν από κακώσεις που επήλθαν κατά τη σύλληψη του εγκαλούντος στα πλαίσια άσκησης θεμιτής βίας λόγω έντονης αντίστασης αυτού από πλευράς αστυνομικών…».

"Κατόπιν αυτού -αναφέρουν οι κ.κ. Παπαδάκης και Σαράκης- η εισαγγελική έφεση αποδίδει εσφαλμένη εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων στην πρωτόδικη απόφαση, κρίνοντας ότι και οι τέσσερις αστυνομικού κατηγορούμενοι έπρεπε να είχαν κηρυχθεί ένοχοι.

Ύστερα από αυτό, η υπόθεση θα κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Πατρών από την αρχή. Το μήνυμα ατιμωρησίας και συγκάλυψης της κατάχρησης αστυνομικής εξουσίας και της νομιμοποίησης των βασανιστηρίων δεν επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών.

Μία μελανή κηλίδα στην ιστορία των δικαστηρίων της Πάτρας εξαλείφεται και ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης παραμένει ανοιχτός", τονίζουν οι δύο δικηγόροι.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA