Χειροπέδες σε 10 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών σε Εύβοια και Αττική (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χειροπέδες σε 10 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών σε Εύβοια και Αττική (ΦΩΤΟ)

Εξαρθρώθηκε πλήρως εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής...

Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας και η σύλληψη των μελών της, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14-06-2018) πρωινές ώρες, σε περιοχές κυρίως της Εύβοιας (Χαλκίδα και Ερέτρια), αλλά και της Αττικής.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, των Τμημάτων Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, Νέου Ηρακλείου, Περιστερίου και Σαλαμίνας Αττικής, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης, χρησιμοποιήθηκαν 3 αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και 1 αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών υλών (από Υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής).

Ειδικότερα, συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα το «αρχηγικό» της στέλεχος, 30χρονος ημεδαπός, τρεις ακόμη ημεδαποί, εκ των οποίων δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 25 ετών και μία 30χρονη, καθώς και ένας 23χρονος αλλοδαπός.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατά περίπτωση για κατοχή, διακίνηση, μεταφορά, καλλιέργεια, αποθήκευση ναρκωτικών κ.λ.π.).

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης χρονολογείται τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2017. Ως προς την οργανωτική της δομή διέθετε ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της, με διακριτούς ρόλους, ενώ ο σκοπός της ήταν η συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες περιοχών της Εύβοιας και της Αττικής.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν επιπλέον 5 ημεδαποί, εκ των οποίων τέσσερις άνδρες, ηλικίας 35, 32, 30 και 26 ετών, καθώς και μία 17χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και κατά της φαρμακοδιέγερσης (κατασχέθηκαν σκευάσματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί αναβολικών ουσιών). 

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες περιοχών της Εύβοιας και της Αττικής, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
 
(844,02) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
μικροποσότητα κοκαΐνης, αυτοσχέδια τσιγάρα & σπόροι κάνναβης,
 
(4) ζυγαριές ακριβείας & τρίφτης κάνναβης,
 
(122) χάπια & (22) υγρά φιαλίδια, σκευάσματα τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί αναβολικών ουσιών,
 
περίστροφο, πιστόλι κρότου λάμψης & φυσίγγιο κρότου λάμψης,
 
το χρηματικό ποσό των (12.645) ευρώ,
 
(13) κινητά τηλέφωνα,
 
(2) οχήματα (Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο & δίκυκλο μοτοποδήλατο),
ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις κ.α.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται (49) ακόμη άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορες παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA