Μέγα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ: Νόμιμη η φυτεία με τα 10.500 χασισόδεντρα που ξερίζωσαν οι αστυνομικοί - Η Ανακρίτρια ζήτησε συγγνώμη και άφησε ελεύθερο τον συλληφθέντα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
 

Μέγα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ: Νόμιμη η φυτεία με τα 10.500 χασισόδεντρα που ξερίζωσαν οι αστυνομικοί - Η Ανακρίτρια ζήτησε συγγνώμη και άφησε ελεύθερο τον συλληφθέντα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πάνω - κάτω έρχονται στην υπόθεση εντοπισμού και εκρίζωσης 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλλιθήρου στη Καρδίτσα - Ο 44χρονος ιδιοκτήτης μανάβικου που συνελήφθη για την υπόθεση, αφέθηκε αμέσως ελεύθερος, και όπως είπε ο ίδιος, η Ανακρίτρια του ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, λέγοντας του ότι οι αστυνομικοί έκαναν λάθη και ότι τον έπιασαν άδικα...

Όπως αποκαλύφθηκε πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης με όλα τα νόμιμα πιστοποιητικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το πρωινό της Δευτέρας 2 Ιουλίου θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στη μνήμη του Μάρκου Ράπτη ως μία από τις χειρότερες ημέρες στη ζωή του. Σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνο το πρωινό, το οποίο ξεκίνησε όπως όλα τα άλλα.
 

Ο 44χρονος Καρδιτσιώτης, ιδιοκτήτης μανάβικου, σηκώθηκε, ετοιμάστηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μεταβεί στο κέντρο της πόλης για κάτι δουλειές.
 

Στη διαδρομή άκουσε το κινητό του να καλεί. 

Στην άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η κόρη του, η οποία τον ενημέρωσε ότι στο κατάστημα του έχουν φθάσει δύο κύριοι και τον ζητούν. 

Επρόκειτο για δύο άτομα από την Ασφάλεια Καρδίτσας, τα οποία ενημέρωσαν τον κ. Ράπτη ότι έπρεπε να μεταβεί άμεσα στα γραφεία της υπηρεσίας προκειμένου να δώσει μία κατάθεση.
 

Έτσι και έγινε. Ο 44χρονος μετέβη στην 
Ασφάλεια έχοντας απόλυτη άγνοια για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει. Με το που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του διοικητή, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε, δύο αστυνομικοί τον διέταξαν, όπως λέει στο zougla.gr, να κάτσει στην καρέκλα χωρίς να μιλά, διαμηνύοντάς του ότι «θα δει τι θα πάθει».

Περίπου το ίδιο του είπε και ο διοικητής ο οποίος έφθασε μετά από λίγα λεπτά και έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τον πάρουν σηκωτό. 

Ο 44χρονος, χωρίς να έχει ιδέα γιατί, βρέθηκε δεμένος μέσα σε ένα περιπολικό το οποίο με συνοδεία άλλων τον μετέφερε στο χωράφι στο οποίο ο ανιψιός του καλλιεργεί δενδρύλλια βιομηχανικής, και άρα νόμιμης, κάνναβης.  
Από εκεί και πέρα τα όσα εκτυλίχθηκαν έμοιαζαν ως ταινία σε επανάληψη. Από τη μια ο κ. Ράπτης να ωρύεται ότι πρόκειται για νόμιμη καλλιέργεια με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά και απ’ την άλλη οι αστυνομικοί ανένδοτοι και ανενημέρωτοι να εκτοξεύουν απειλές κατά του συλληφθέντα και να ξεριζώνουν μετα μανίας μέχρι και την τελευταία ρίζα. 

Στο σύνολο: 10.564 δενδρύλλια σε μία έκταση 2,5 στρεμμάτων ξεριζώθηκαν και πετάχτηκαν σε χωματερές. Η επένδυση καταστράφηκε. 

Η Ασφάλεια έδωσε ενθουσιώδη συνέντευξη Τύπου κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης που εντοπίστηκε ποτέ. 

Αργότερα το απόγευμα η Ανακρίτρια θα ζητήσει συγγνώμη στον κ. Ράπτη για την ταλαιπωρία. Μόνο που η συγγνώμη ούτε επανορθώνει, ούτε -πολύ περισσότερο- αποζημιώνει.  

Σύμφωνα με το karditsapress.gr, έχει ζητηθεί εκτίμηση της ζημιάς από γεωπόνους, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου. 

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο 44χρονος συλληφθέντας στο zougla.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα