Τσίπρας: «Αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη για τις φονικές πυρκαγιές» (BINTEO) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσίπρας: «Αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη για τις φονικές πυρκαγιές» (BINTEO)

Την πολιτική ευθύνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 87 ανθρώπων στην Ανατολική Αττική ανέλαβε ενώπιον του ελληνικού λαού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...

Για την πιο βαριά στιγμή της κυβερνητικής θητείας έκανε, εισαγωγικά, λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη αλλά και εκφράζοντας την βούληση να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

«Ζήτησα εκτάκτως να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια δύσκολη στιγμή, ίσως τη πιο βαριά της κυβερνητικής μας θητείας» ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας την αγωνία του αν η κυβέρνηση αντέδρασε σωστά τις κρίσιμες ώρες.

«Αγωνία αν πράξαμε σωστά σε όσα έπρεπε να πράξουμε. Αν αντιδράσαμε σωστά τις κρίσιμες ώρες. Αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αν μπορούσαμε να σώσουμε έστω και μια ψυχή παρά πάνω από όσους έφυγαν άδικα», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε:

«Όπως επίσης δε θέλω να κρύψω ότι δεν αποφεύγω και τη σκέψη ή τον φόβο: Μήπως από κάποιο ένστικτο αυτοσυντήρησης, διαπράττουμε κι εμείς το ίδιο λάθος, που τόσες φορές έχουμε δει να διαπράττουν άλλοι. Να υπερβάλλουμε σε δικαιολογίες για να μειώσουμε τις ευθύνες».

Ο ίδιος, όπως είπε, αναλαμβάνει «ακέραια, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και ενώπιον του ελληνικού λαού, την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία».

«Εμείς δε θα επιχειρήσουμε ποτέ να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας. Όπως δεν το κάναμε, όταν αναλάβαμε τη χώρα χρεοκοπημένη, και φορτωθήκαμε εθελοντικά τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών. 

Όπως δεν το κάναμε όταν αντιμετωπίσαμε το φάσμα μιας τεράστιας οικονομικής, εθνικής, και ανθρωπιστικής καταστροφής, για την οποία άλλοι ήταν υπεύθυνοι», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην οικιστική αυθαιρεσία.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA