«Θα είμαι υπηρέτης των δημοτών» - Ορκίστηκε Δήμαρχος Αθηναίων ο Μπακογιάννης - «Άξιος κουμπάρε...», φώναζε ο Σπανός (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Θα είμαι υπηρέτης των δημοτών» - Ορκίστηκε Δήμαρχος Αθηναίων ο Μπακογιάννης - «Άξιος κουμπάρε...», φώναζε ο Σπανός (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου, αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, προσήλθε στην Ακαδημία Πλάτωνος, λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (25-08-2019) για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος εμφανίστηκε με την σύζυγο του, δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη και τον γιο τους...

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και όχι στο Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά, όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εξήγησε τους συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους για την επιλογή να γίνει η τελετή στη συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας και δεσμεύτηκε πως «για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είμαι ο άρχων, αλλά ο υπηρέτης των Αθηναίων». 
Ο ίδιος τόνισε πως στόχος όλων είναι «να αναδείξουμε την Αθήνα ως μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Μια πόλη ασφαλή, καθαρή και πράσινη. Μια πόλη φωτεινή και φιλική. Μια πόλη δίκαιη και δημοκρατική. Μια πόλη στην οποία δεν θα προσπαθείς να επιζήσεις, αλλά να θες να ζήσεις. Μια πόλη που να μας χωράει και να μας ενώνει όλους. Όσους ζουν, όσους εργάζονται, όσους την επισκέπτονται, αλλά κι όσους την αγαπάνε.

Τη βραδιά των εκλογών είπα ότι δε θα είμαι ο πρώτος πολίτης της πόλης, αλλά ο τελευταίος. Σήμερα είχα την τιμή ζωής να ορκιστώ ως ο 46ος δήμαρχος Αθηναίων. Κι αυτό το βαρύ ηθικό συμβόλαιο επιλέξαμε να το συνυπογράψουμε η νέα δημοτική αρχή και εσείς οι πολίτες της πρωτεύουσας της χώρας σε έναν χώρο ιερό όπως η Ακαδημία Πλάτωνος. Στον τόπο που ο Κικέρωνας περιέγραψε ως τον ευγενέστερο όλων», είπε.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και ο κουμπάρος του, Φάνης Σπανός, -η υποψηφιότητα του οποίου για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίχθηκε και βοηθήθηκε με κάθε τρόπο από τον προκάτοχο του, Κώστα Μπακογιάννη-, φωνάζοντας συνεχώς προς τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων, «άξιος, άξιος...».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA