Πορεία και στη Χαλκίδα για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πορεία και στη Χαλκίδα για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (17-11-2019) στη Χαλκίδα...

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», «Φτώχεια πολέμοι, ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός» αντηχούσαν από εργαζόμενους, συνταξιούχους, σπουδαστές και μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια. 

Στη ομιλία του, το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Κώστας Ντούρμας, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα τιμάμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, το λαό που πριν 46 χρόνια σήκωσε το ανάστημά του στη χούντα των συνταγματαρχών, στη στρατιωτική δικτατορία, στα ντόπια και ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ». Σημείωσε ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι «μουσειακός θεσμός», αλλά φάρος για τους εργαζόμενους, τους σπουδαστές, κάθε λαϊκό άνθρωπο που με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης αντιστέκεται στην περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών ελευθεριών, κατακτήσεων που με αίμα και ιδρώτα έχει αποσπάσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα συνεχίζουν να είναι επίκαιρα για την εργατική τάξη που καθημερινά ματώνει ενώ τα κέρδη των λίγων συνεχώς αυξάνονται. Αυτά φέρνει η «ανάπτυξη για όλους» της κυβέρνησης της ΝΔ, που βέβαια πάτησε πάνω σε ό,τι έκανε συντρίμμια η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να κλέψουν το δικαίωμα σε κάθε εργαζόμενο, λαϊκό άνθρωπο να μπορέσει οργανωμένα να αντισταθεί σε όλες τις ανατροπές που έχουν έρθει στη ζωή του και σε αυτές που ακολουθούν».

Τέλος κάλεσε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει τα πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA