Καταγγελία για κλίμα αστυνομοκρατίας στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καταγγελία για κλίμα αστυνομοκρατίας στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Αναλυτικά η καταγγελτική ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Οι Τομεακές Οργανώσεις Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταγγέλλουν το κλίμα αστυνομοκρατίας που επικρατεί για δυο μέρες στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ της Χαλκίδας και συγκεκριμένα σημειώνουν:

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που προωθώντας το δόγμα "νόμος και τάξη" δίνει το δικαίωμα να διαμορφώνεται κλίμα αστυνομοκρατίας έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ της Χαλκίδας, το Σάββατο 16/11 και την Κυριακή 17/11.

Σε ένα σχολείο που είναι κλειστό (Σαββατοκύριακο), με το επιχείρημα ότι ενδεχομένως να γίνει κατάληψη από τους μαθητές και ότι μπορεί να προκληθούν ζημιές από μια τέτοια ενέργεια, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν ελέγχους σε διερχόμενους έξω από το σχολείο. Έλεγχος επιχειρήθηκε να γίνει και σε καθηγήτρια του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης που λειτουργεί με πρωτοβουλία σωματείων εργαζομένων, και έχει σχετική άδεια εσόδου στο σχολείο, καθώς στα συγκεκριμένα σχολεία πραγματοποιούνται τα μαθήματα του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

Το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος μαθητών, καθηγητών που μέσα σε ένα τρομερά αντίξοο περιβάλλον προσπαθούν να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό έργο.

Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα έχει μεγάλα προβλήματα στην υλικοτεχνική του υποδομή, πέραν των άλλων είναι χτισμένο πάνω σε βούρκο και με επιβεβαιωμένα προβλήματα στατικότητας κατά το παρελθόν. Στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ υπάρχουν κενά σε καθηγητές με αποτέλεσμα μια σειρά μαθήματα να μη γίνονται 3 μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος.

Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να συζητούν τα προβλήματά τους, να αποφασίζουν με ποιον τρόπο θα παλεύουν αιτήματά τους και να περιφρουρούν τις διεκδικήσεις τους που αφορούν το δικαίωμά τους σε ένα καλύτερο σχολείο».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA