ΗΠΑ: Fake το βίντεο με δήθεν σύλληψη αφροαμερικανού πράκτορα του FBI (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΗΠΑ: Fake το βίντεο με δήθεν σύλληψη αφροαμερικανού πράκτορα του FBI (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο που έγινε viral στα social media εν μέσω της έκρηξης οργής στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, καταγράφει τη στιγμή που συλλαμβάνεται ένας μαύρος άνδρας, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι πράκτορας του FBI...

Όπως αναφέρει το Reuters, το βίντεο που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ως ένα ακόμη περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς των αστυνομικών Αρχών, τελικά έχει καταγραφεί το 2019 και ο «πρωταγωνιστής» του δεν είναι πράκτορας του FBI.

Η ιστορία της ανάρτησης

Οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο δείχνουν έναν μαύρο άνδρα που φοράει μια κόκκινη μπλούζα να συλλαμβάνεται από δύο λευκούς αστυνομικούς. Ο άνδρας αναρωτιέται τον λόγο και λέει: «Υποθέτετε ότι είμαι κάποιος που δεν είμαι». Μάλιστα κατηγορεί τους αστυνομικούς ότι έχουν ρατσιστικά κίνητρα.

Οι αστυνομικοί μιλούν με τον άντρα ο οποίος τους λέει ότι τον παρενοχλούν και στη συνέχεια τον απειλούν ότι θα τον συλλάβουν. Όταν εκείνος αντιδρά και μιλά για παρανομία, οι αστυνομικοί σηκώνουν τον Αφροαμερικανό με τη βία όρθιο και του δένουν τα χέρια πισθάγκωνα.

Όταν ακούγεται κάποιος να τους λέει «δεν ξέρετε πού έχει μπλέξει» εκείνοι δεν πτοούνται μέχρι τη στιγμή που βλέπουν στην πίσω τσέπη του παντελονιού του άνδρα την ταυτότητά του την οποία όταν βλέπουν τον αφήνουν ελεύθερο.

Σημειωτέον ότι στο βίντεο δεν προκύπτει καμία απόδειξη για την ταυτότητα ή το επάγγελμα του άνδρα. Το μόνο που φαίνεται είναι η αντίδραση των αστυνομικών όταν βλέπουν την ταυτότητά του. 
 
Το συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος ήταν μυστικός πράκτορας του FBI έβγαλαν διάφοροι χρήστες των social media. Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από τον χρήστη που ανήρτησε το βίντεο, ο οποίος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το βίντεο είχε καταγραφεί έναν χρόνο νωρίτερα και αναγνώρισε τον άνδρα στο βίντεο ως φίλο του και «όχι πράκτορα του FBI».

Ο χρήστης που ανήρτησε το βίντεο, ανέφερε ότι επέλεξε να το δημοσιοποιήσει τώρα λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ. Μάλιστα τόνισε πως η φήμη ότι ο άνδρας ήταν πράκτορας της αμερικανικής υπηρεσίας ξεκίνησε στο Twitter.

Παράλληλα η αστυνομία του Ρότσεστερ επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι: «Σε αντίθεση με τη φημολογία, το άτομο δεν ήταν πράκτορας του FBI» και επεσήμανε ότι το περιστατικό σημειώθηκε την 1η Ιουνίου του 2019.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA