Δικαστής θετικός σε κορονοϊό – Κι άλλοι δικαστές μπαίνουν σε καραντίνα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστής θετικός σε κορονοϊό – Κι άλλοι δικαστές μπαίνουν σε καραντίνα


Δικαστής, ετών 48, του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών διαγνώστηκε με κορονοϊό...

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν τμήματα του δικαστηρίου τα οποία αναγκαστικά θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και να γίνει ιχνηλάτηση επαφών.

Πρόκειται για πρόεδρο Πρωτοδικών των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, ο οποίος μάλιστα από την 1η Οκτωβρίου 2020 αναλαμβάνει νέα καθήκοντα, μετά τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα δικαστήρια της χώρας.

Παράλληλα άτυπη καραντίνα επιβλήθηκε σε μικρό αριθμό Διοικητικών Δικαστών, οι οποίοι είχαν έρθει σε στενή επαφή με τον πρόεδρο ενώ η σύζυγός του δικαστή που νοσεί είναι επίσης δικαστής στα Πολιτικά Δικαστήρια και υπηρετεί με το βαθμό του Εφέτη στην Αθήνα (Ε΄ Τμήμα).

Οι δικαστές που βρίσκονται σε άτυπη καραντίνα είναι ο 64χρόνος γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, μια 61χρόνη πρόεδρος Εφετών των Δ.Δ. και σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης από τον περασμένο Ιούλιο και ένας 48χρόνος Εφέτης Δ.Δ.

Όπως λένε Διοικητικοί Δικαστές, ο προσβληθείς πρόεδρος Πρωτοδικών το τελευταίο διάστημα είχε έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό συναδέλφων του, είχε ανταλλάξει χειραψίες, είχε έρθει σε εναγκαλισμούς και είχε παραστεί σε συνεστιάσεις.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει εάν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του δικαστηρίου αναφέρεται πως "….σας ενημερώνουμε ότι μετά τη διαπίστωση κρούσματος COVID-19 σε δικαστικό λειτουργό του Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα Τμήματα Καταθέσεων και οι Γραμματείες των Τμημάτων που δεν έχουν έδρα έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, κάθε μέρα αντιστοίχως, θα λειτουργούν με προσωπικό "ασφαλείας".

Πληροφορίες: dikastiko.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA