Δεδομένη η παράταση του αυστηρού lockdown και στην Εύβοια όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση - «Καλό Πάσχα και… βλέπουμε!» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δεδομένη η παράταση του αυστηρού lockdown και στην Εύβοια όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση - «Καλό Πάσχα και… βλέπουμε!»

Δεδομένη είναι πλέον η παράταση του lockdown σε Αττική, Αχαϊα και Εύβοια, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια...
Τα κρούσματα στην Εύβοια και ειδικά στο Δήμο Χαλκιδέων δεν λένε να πέσουν, ενώ παρ'όλο το αυστηρό lockdown η κίνηση είναι αυξημένη στη Χαλκίδα και άλλες περιοχές της Εύβοιας, με αφορμή και την καλοκαιρία. Την ίδια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας δεν υπάρχει κρεβάτι για νοσηλεία ούτε για δείγμα.
Ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την άρση του lockdown,τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μέτρο ακόμη και μετά τον εμβολιασμό.
Η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αγγίζει το 90% με τα νοσοκομεία της Αττικής να έχουν μόνο 25 άδεια κρεβάτια και το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα όριά του. Ο παθολόγος Δημήτρης Τσιλιβαράκης ο οποίος εργάζεται στον Ευαγγελισμό μίλησε για αδυναμία του συστήματος λόγω τρίτου κύματος.
Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα.
Η παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA