Μαραθώνια η απολογία του Λιγνάδη στην Ανακρίτρια από το πρωί - Προσήλθαν για μάρτυρες υπεράσπισης η πρώην Υπουργός Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μαραθώνια η απολογία του Λιγνάδη στην Ανακρίτρια από το πρωί - Προσήλθαν για μάρτυρες υπεράσπισης η πρώην Υπουργός Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Από το πρωί της Πέμπτης (25-02-2021) εως το βράδυ ήταν σε εξέλιξη η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη και πλέον ξεκινά η εξέταση των πέντε μαρτύρων που έχει προτείνει ο κατηγορούμενος προς υπεράσπιση του...

Από νωρίς βρίσκεται στα δικαστήρια ο αδελφός του καλλιτέχνη ενώ στην Ευελπίδων προσήλθαν η ηθοποιός και πρώην Υπουργός Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης.

Οι δύο έχουν προταθεί από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ως μάρτυρες προκειμένου να επιβεβαιώσουν ισχυρισμούς του καλλιτέχνη ότι κατά τον επίμαχο χρόνο του βιασμού που καταγγέλλεται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2015, ο κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη.

Η διαδικασία μετά τις μαρτυρικές καταθέσεις θα συνεχιστεί με τη διάσκεψη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.

Εν τω μεταξύ, άγνοια για την υπόθεση δηλώνουν οι Ιωάννης Παναγόπουλους και Αγησίλαος Μικελάτος, δύο εκ των μαρτύρων υπεράσπισης που κάλεσε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, προσθέτοντας ότι ουδέποτε ζητήθηκε η συγκατάθεσή τους για να κληθούν να καταθέσουν.

Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας

Νωρίτερα, απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης ως προς την διαδικασία που ακολούθησαν οι Αρχές έως το ένταλμα σύλληψης και την σύλληψη του και έτσι κλήθηκε σε απολογία.

Ο Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του, είπε ότι παραδόθηκαν στα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η καταγγελλόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τελεστεί. Επιπλέον τόνισε πως από τα στοιχεία αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν στους τόπους που καταγγέλονται ότι τελέστηκαν τα εγκλήματα. Ο Α. Κούγιας έκανε μάλιστα λόγο για "κατάρρευση του κατηγορητηρίου".

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία». 

Με αυτά τα λόγια, ο γνωστός ηθοποιός- σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης κατέθεσε στην απολογία του πως πρόκειται για μία κατασκευασμένη υπόθεση, συνδέοντάς την με χρόνια εχθρότητα που είχε με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Όπως ανέφερε «η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομική συμβουλή του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ελλήνων ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμου και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπιλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA