Αεροπειρατεία για τη σύλληψη δημοσιογράφου: Ελληνας κατάσκοπος που κατέβηκε στη Λευκορωσία από την πτήση της Ryanair; Τι απαντά ο ίδιος (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αεροπειρατεία για τη σύλληψη δημοσιογράφου: Ελληνας κατάσκοπος που κατέβηκε στη Λευκορωσία από την πτήση της Ryanair; Τι απαντά ο ίδιος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εμπλοκή ενός Έλληνα, στην υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας για την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του αναφέρθηκε και το Bloomberg... 

Σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο, που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές του, αναφέρει ότι ένας Έλληνας, με διπλή υπηκοότητα ήταν ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης από την Αθήνα στο Βίλνιους, που κατέβηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας και δεν επιβιβάστηκε μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες σε άλλη πτήση με προορισμό τη Λιθουανία.

Εκτός από τον Έλληνα, άλλοι δύο επιβάτες Λευκορωσικής καταγωγής ή υπηκοότητας φέρονται να συμπληρώνουν τη λίστα των επιβατών που παρέμειναν στο Μινσκ για αδιευκρίνιστο λόγο καθώς ο τελικός τους προορισμός ήταν το Βίλνιους.

Το Bloomberg, ωστόσο υπονοεί ότι ο Έλληνας επιβάτης της πτήσης, ενδέχεται να είναι ένας από τους φερόμενους ως κατασκόπους της KGB που συμμετείχαν στην εκτροπή της πτήσης και την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του.

Τo Bloomberg επικαλείται και δήλωση του CEO της Ryanair, Michael O’Leary ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πιστεύουμε πως υπήρχαν πράκτορες της KGB στο αεροσκάφος οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο Μινσκ και αναμεσά τους ήταν κι ένας Έλληνας με διπλή υπηκοότητα».

Ο συγκεκριμένος λέγεται Ιάσων Ζήσης και μίλησε αποκλειστικά στο «Live News», αρνούμενος ότι είναι πράκτορας ή κατάσκοπος:

«Έρχομαι συχνά γιατί από εδώ κατάγεται η γυναίκα μου. Ο τελικός μου προορισμός ήταν το Μινσκ, με ανταπόκριση στο Βίλνιους. Ζω και εργάζομαι στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Νωρίτερα έκανα το διδακτορικό μου στην Ολλανδία».

«Ο πιλότος μας ενημέρωσε 15 λεπτά πριν από την άφιξή μας ότι θα προσγειωθούμε στο Μινσκ για λόγους ασφαλείας. Επειδή φαινόταν ότι θα χάσω την ανταπόκριση από το Βιλνιους-Μινσκ, ρώτησα αν μπορώ να αποβιβαστώ και να παραμείνω εδώ. Οι αρχές δεν είχαν αντίρρηση και έμεινα».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA