ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ από τον καταστροφικό σεισμό στη Κρήτη - 1 νεκρός, τραυματίες και 1.000 σπίτια με ζημιές | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ από τον καταστροφικό σεισμό στη Κρήτη - 1 νεκρός, τραυματίες και 1.000 σπίτια με ζημιές

Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός κλίμακας 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη το πρωί της Δευτέρας (27-09-2021)...

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Άκης Τσελέντης μιλώντας στην ΕΡΤ, αναμένεται ισχυρός μετασεισμός στην περιοχή, που ενδέχεται να φτάσει τα 5 Ρίχτερ.

Η εβδομάδα ξεκίνησε δύσκολα για τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου και όχι μόνο, καθώς πληθώρα σπιτιών υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ δυστυχώς, υπήρξε και ανθρώπινη απώλεια, με έναν 62χρονο οικοδόμο να χάνει τη ζωή του, τη στιγμή που εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης μέσα σε εκκλησία. 

Επίσης, οι αναφορές κάνουν λόγο για περίπου 20 τραυματίες.

Περίπου 1.000 κτίρια έχουν υποστεί καταστροφές, τόσο σε παλαιά όσο και νέα σπίτια και κατασκευές, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Βέβαια, όπως εξήγησε η επίσημη αποτίμηση θα γίνει στις επόμενες ώρες από τα κλιμάκια των μηχανικών.

Πληθώρα κατοίκων βρίσκεται στον δρόμο, αγωνιώντας για την πρώτη νύχτα μετά τον σεισμό αλλά και τις επόμενες που ακολουθούν.

Οι πολίτες θα φιλοξενηθούν σε σκηνές, καθώς συνιστάται να παραμείνουν μακριά από επικίνδυνα κτήρια, είτε εξαιτίας ρωγμών που προκλήθηκαν σε αυτά είτε επειδή οι τοίχοι κατέρρευσαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA