Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη - «Αυτά έκανα ως Διοικητής στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και είμαι υπερήφανος...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη - «Αυτά έκανα ως Διοικητής στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και είμαι υπερήφανος...» (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr την Τρίτη (28-03-2023) ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, ο οποίος, όπως έχει αποκαλύψει το EviaZoom.gr εδώ και 15 μέρες (δείτε ΕΔΩ), έχει υποβάλει την παραίτηση του από την θέση του Διοικητή καθώς αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση Ιδιωτικού Νοσοκομείου της Αττικής για να αναλάβει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή...

Αναλυτικά τα όσα τονίζει ο Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης:

«Απολογισμός Διοίκησης Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας για τα έτη 2020-2021-2022.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της τριετούς θητείας μου ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας -Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης -Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου και στα πλαίσια της απαραίτητης λογοδοσίας, καταθέτω έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων μου.

O δημόσιος απολογισμός αποτελεί χρέος ευθύνης και υποχρέωση της κάθε Διοίκησης. Σκοπός του Απολογισμού μας δεν είναι ο εντυπωσιασμός, αλλά η παρουσίαση της πραγματικότητας των σημαντικών δράσεων και της αλήθειας. Στόχος μας αποτελεί να καταστεί σαφές στην τοπική κοινωνία ότι με σταθερά βήματα και παρεμβάσεις, υλοποιήθηκε σταδιακά ο σχεδιασμός μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας.

Αρχικά θα ξεκινήσω ευχαριστώντας θερμά από καρδιάς εκείνους που εργάστηκαν μαζί μου και στάθηκαν αρωγοί στο έργο που μου ανατέθηκε.

Ειδικότερα ευχαριστώ:

- Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Χρυσόστομο.

- Τους Υπουργούς και αναπληρωτές Υπουργούς οι οποίοι, καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας μου, εμπιστεύτηκαν τις επιστημονικές γνώσεις μου, την μακρόχρονη εμπειρία μου και τις ικανότητες μου στον τομέα της υγείας.

- Τον Διοικητή, τους Υποδιοικητές και το προσωπικό της 5ης Υ. ΠΕ., για την άψογη συνεργασία.

- Τα μέλη του Δ.Σ. για την υποδειγματική & αποδοτική λειτουργία του Δ.Σ. και για την άριστη συνεργασία μας, για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών των τριών νοσοκομείων του Ν. Εύβοιας. Γιατί η ΥΓΕΙΑ είναι ενιαία & απαιτεί συνέργειες.

- Τους δημάρχους και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εξαιρετική μας συνεργασία.

- Τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, τον προϊστάμενο και τους εργαζόμενους του.

- Τους Δωρητές που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα μας και στήριξαν.

- Τα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

- Τον ιδρυτή και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου.

- Την μεγάλη πλειοψηφία των συνεργατών/εργαζομένων (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό) σε όλα τα Νοσοκομεία που διετέλεσα Διοικητής Γ.Ν. Κύμης, Γ.Ν. Λαμίας, Γ.Ν. Χαλκίδας για την άοκνη προσπάθεια τους, την αφοσίωση τους στο κοινό στόχο της διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εποικοδομητική συνεργασία μας μέσα από την οποία καταφέραμε, ακολουθώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, να διαχειριστούμε επιτυχώς την πρωτόγνωρη για όλους πανδημία.

- Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, για τη στενή, ειλικρινή και άριστη συνεργασία μας, αυτά τα δύσκολα χρόνια. Με προθυμία και συνέπεια, ήταν πάντα παρόντες και συνέβαλαν στην ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα έργα στην Εύβοια, την λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, του πιο σύγχρονου νοσοκομείου της χώρας, για το οποίο οφείλουμε όλοι να είμαστε περήφανοι.

Με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες τόσο της πανδημίας όσο και των περιορισμένων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατά την διάρκεια της τριετούς θητείας μου στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, σας παραθέτω ένα σύντομο απολογισμό των αποφάσεων και πεπραγμένων που έχουν υλοποιηθεί τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη διαδικασιών και στην υλοποίηση των μελλοντικών στρατηγικών στόχων:

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

• Μετεγκατάσταση:

Πραγματοποιήθηκε μετεγκατάσταση του συνόλου του Νοσοκομείου σε καινούργιες σύγχρονες εγκαταστάσεις, εντός τριών ημερών και χωρίς να σταματήσει η εφημέρευσή του. Η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 19 Ιουλίου 2020.

• Covid-19:

Ανάπτυξη εξήντα (60) κλινών Covid-19 καθώς και δώδεκα κλινών (12) ΜΕΘ Covid-19, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά όχι μόνο από την Εύβοια αλλά και από τους γύρω νομούς καθώς και από Στερεά Ελλάδα και την Αττική. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η λειτουργία Εμβολιαστικού κέντρου από 22 Ιανουαρίου 2021 με τέσσερεις γραμμές και μία γραμμή για παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 113.501 εμβολιασμοί, κάνοντας το εμβολιαστικό μας κέντρο το πέμπτο μεγαλύτερο στη χώρα.

• Ενίσχυση Ανθρώπινου Δυναμικού:

Αύξηση του υφιστάμενου προσωπικού κατά 50%. Πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη 256 ατόμων προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας. Ενδεικτικά το 2019 υπηρετούσαν 496 άτομα ενώ σήμερα υπηρετούν 746 άτομα. Συνολικά προσλήφθηκαν 45μόνιμοι Ιατροί, 130 Νοσηλευτές και 81 Διοικητικό &Λοιπό προσωπικό. Επιπλέον, προσλήφθηκαν 30 άτομα ηλικίας 55-67 ετών μέσω του προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

• Παραγόμενο έργο:

Μέσα από τα νέα τμήματα που αναπτύχθηκαν, αυξήθηκε η προσέλευση στα Εξωτερικά Ιατρεία κατά 20,56%. Αύξηση 19,58% παρατηρήθηκε ακόμη στις εισαγωγές καθώς και στα χειρουργεία κατά 26,28%.

• Αύξηση και ανανέωση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού:

Μέσω του προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» Προκηρύχθηκαν δώδεκα (12) διαγωνισμοί για την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για παροχή αναβαθμισμένων αλλά και νέων ιατρικών υπηρεσιών, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 880.000,00€. Επίσης προκηρύχθηκαν άμεσοι διαγωνισμοί για την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού συνολικά 17 μηχανημάτων.

• Δημιουργία νέων τμημάτων και έργων υποδομής:

Σε διάστημα τριών (3) ετών αναπτύχθηκαν συνολικά 16 νέα τμήματα, όπως Μαγνητικού τομογράφου, Δερματολογικό ιατρείο, Γαστρεντερολογικό ιατρείο, Νευρολογικό ιατρείο κ.α. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την παρέμβαση στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νέου Νοσοκομείου προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και η ταχύτερη επικοινωνία ανάμεσα στα τμήματα του νοσοκομείου, όπως Διαχείριση αποβλήτων νοσοκομείου μέσω συμπιεστών, Εκπόνηση Μελέτης για την Κατασκευή Αγωγού Φυσικού Αερίου στο Νοσοκομείο και ολοκλήρωση της Σύνδεσης του Γ.Ν. Χαλκίδας με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, Τοποθέτηση γραμμών κατευθύνσεων και σημάτων τμημάτων καίριας σημασίας κ.α.

• Ανανέωση και εξέλιξη του πληροφοριακού συστήματος του Νοσοκομείου σε διάφορους τομείς:

Αναβαθμίστηκε το πληροφοριακό σύστημα και έγινε αξιοποίηση του ηλεκτρονικού φακέλου με συνεχόμενη προσθήκη νέων τμημάτων στο σύστημα. Έγινε πλήρης οργάνωση σε logistics επίπεδο ενώ εγκαταστάθηκαν εφαρμογές οι οποίες επιτρέπουν την ένταξη του Νοσοκομείου στην νέα ψηφιακή εποχή.

• Αύξηση Προϋπολογισμού:

Επιτεύχθηκε αύξηση του προϋπολογισμού κατά 89% μέσα σε διάστημα τριών ετών. Ενδεικτικά το 2019 έκλεισε το οικονομικό έτος με προϋπολογισμό ύψους 19.394.570,27€ ενώ το 2022 με 36.623.294,48€.

***

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, βρίσκεται σε μία ανοδική πορεία. Υλοποιείται σταδιακά ο σχεδιασμός μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει και ελπίζουμε να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση. Σκοπός μου ήταν να εισάγω ένα νέο σύγχρονο λειτουργικό περιβάλλον που θα μπορούσε να αλλάξει το τρόπο της έως τώρα διαχείρισης του Νοσοκομείου.

Οι πολίτες θέλουν - και ορθώς - το Νοσοκομείο να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους, με ποιότητα και σε άμεσο χρόνο. Ωστόσο, στόχοι που εξ αρχής ετέθησαν, πραγματοποιήθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό. Για την επίτευξή τους όμως απαιτήθηκε σκληρή και επίπονη εργασία, από το ανθρώπινο Δυναμικό του Νοσοκομείου και τις προσπάθειες τους, πέρα από ωράρια εργασίας και σε ανελαστικούς και ανηλεείς χρόνους.

Είμαστε όλοι περήφανοι για το Νοσοκομείο μας και όσο οι προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, θα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα εκείνα που απαιτούνται, ώστε να δρομολογηθεί η άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Ιδρύματος, προκειμένου να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια στο σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Θα συνεχίσω ανιδιοτελώς να νοιάζομαι και να υπηρετώ τον τομέα Υγείας, τον τόπο και τους πολίτες που απευθύνεται, ως τεχνοκράτης και επιστήμων στην Διοίκηση Συστημάτων και Μονάδων Υγείας. Άλλωστε, «η Υγεία είναι ένας Τομέας που πρέπει να τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα» και «η Υγεία είναι ένας κρίσιμος δείκτης δίκαιης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας».

Θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας και στην διάθεση της πατρίδας μας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Χαλκίδας Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου – Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA