ΕΥΒΟΙΑ: ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΕΥΒΟΙΑ: ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


Αποκαλύψεις - φωτιά για την δράση της Χρυσής Αυγής στην Εύβοια! Μετανάστες από το Πακιστάν δέχθηκαν άγρια επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής πριν από ενάμιση χρόνο στο Βασιλικό Χαλκίδας - Με τσιμεντόλιθους, ξύλα και πέτρες έσπασαν τα μαγαζιά τους και τους χτύπησαν άσχημα μπροστά στην Αστυνομία, η οποία απλά παρακολουθούσε το ξύλο και τους βανδαλισμούς σύμφωνα με τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες - Καμία σύλληψη από την αστυνομία - "Πήγαμε στο Α.Τ. Χαλκίδας να κάνουμε μήνυση και μας έδιωξαν" λένε οι μετανάστες - Η αστυνομία και ο Διοικητής Ασφάλειας Χαλκίδας προστατεύει και καλύπτει τους Χρυσαυγίτες δηλώνει ο Πέτρος Κωνσταντίνου της ΚΕΕΡΦΑ! Μαρτυρία - ΣΟΚ γυναίκας για την επίθεση : Έβλεπα άτομα με μαύρες μπλούζες να δέρνουν τους πακιστανούς" Δείτε Βίντεο
Συγκλονίζει η άγρια ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν μετανάστες στο Βασιλικό Χαλκίδας από 15 τουλάχιστον μέλη της Χρυσής Αυγής ενάμιση χρόνο πριν (λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές) και μάλιστα μπροστά σε αστυνομικούς που ήταν στο σημείο.

Την Παρασκευή 25 Μαϊου το απόγευμα μία ομάδα Χρυσαυγιτών μπούκαρε σε σπίτια και επιχειρήσεις μεταναστών και άρχισε να τους χτυπάει με πρωτοφανή αγριότητα, ενώ με τσιμεντόλιθους και πέτρες κατέστρεψαν ολοσχερώς τα καταστήματα τους.

Οι ζημιές είναι εμφανές ακόμα και σήμερα όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες.

ΒΙΝΤΕΟ Β΄ - Πέτρος Κωνσταντίνου : Η Αστυνομία Χαλκίδας και ο Διοικητής Ασφάλειας Χαλκίδας προστατεύουν και καλύπτουν την Χρυσή Αυγή

Αρκετοί πακιστανοί μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ενώ οι υπόλοιποι έτρεχαν τρομοκρατημένοι να σωθούν παρακαλώντας τους αστυνομικούς που βρίσκοταν στο σημείο να τους βοηθήσουν.
Ενάμιση χρόνο μετά οι ζημιές στην επιχείρηση του μετανάστη είναι εμφανές...

Όπως καταγγέλουν οι μετανάστες κατά την διάρκεια της επίθεσης υπήρχε περιπολικό της Αστυνομίας μπροστά από τους Χρυσαυγίτες και δεν έκανε απολύτως τίποτα απλά τους παρακολουθούσε να τους δέρνουν και να κάνουν τα μαγαζιά τους γυαλιά-καρφιά...

Δεν έγινε καμία σύλληψη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έφυγαν σαν κύριοι..
Οι χρυσαυγίτες έσπαζαν μαγαζιά των μεταναστών με τσιμεντόλιθους που έβρισκαν στο σημείο που βλέπετε...

Μαρτυρία - ΣΟΚ γυναίκας στο eviazoom για την επίθεση : Έβλεπα κοντοκουρεμένους με μαύρες μπλούζες να δέρνουν τους πακιστανούς" τονίζει και επειδή φοβάται δεν θέλησε να δείξει το πρόσωπο της στην κάμερα.

"Χρυσή Αυγή και Αστυνομία ήταν μαζί, μπροστά τους μας έσπαζαν τα μαγαζιά και δεν έκαναν τίποτα" λένε οι μετανάστες, οι οποίοι το ξημέρωμα πήγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας για να καταθέσουν μήνυση, αλλά και εκεί οι αστυνομικοί τους έδιωξαν όπως λένε και την επόμενη ημέρα αναγκάστηκαν να καταγγείλουν τους τραμπουκισμούς στην ΚΕΕΡΦΑ και στο πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Τζαβέντ Ασλάμ.

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου δηλώνει ξεκάθαρα στο eviazoom ότι το Α.Τ. Χαλκίδας και η Ασφάλεια Χαλκίδας προστατεύει την Χρυσή Αυγή και αποκαλύπτει ότι ο Διοικητής Ασφάλειας Χαλκίδας, λίγες ημέρες μετά την επίθεση, τους είχε επισκεφθεί και είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση μετανάστών στην Χαλκίδα.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλει την αστυνομία στην Χαλκίδα για «Σκανδαλώδη κάλυψη στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA