Αντιδράσεις για την κατάργηση δύο τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αντιδράσεις για την κατάργηση δύο τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Αντιδράσεις για την κατάργηση δύο τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταδικάζουν ως απαράδεκτη την απόφαση για την κατάργηση δύο τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας (Πληροφορικής και Τεχνολογίας Τροφίμων) στη μέση της σχολικής χρονιάς, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, μετά από σχετική εισήγηση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.

"Είναι συνέχεια της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, σπρώχνουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην επαγγελματική εκπαίδευση για να προωθηθούν μέσω διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στη τσάμπα εργασία για τις επιχειρήσεις μέσω της λεγόμενης «μαθητείας».

Τα τεράστια προβλήματα, οι χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού, τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή επιβεβαιώνουν τις στοχέυσεις τους.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, φτάνουν στο σημείο στη μέση της χρονιάς να προχωρούν σε καταργήσεις τμημάτων και ειδικοτήτων πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο τους μαθητές.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για την κατάργηση των τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές να μην επιτρέψουν σε κανένα να στερήσει το δικαίωμα της μόρφωσης στα παιδιά του λαού μας, να μην επιτρέψουν να στερηθούν το δικαίωμα της ολοκλήρωσης των σπουδών τους οι μαθητές των δύο τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα σταθούν δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς, θα διεκδικήσουν την ανάκληση της απόφασης."

ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Χαλκίδας του ΚΚΕ
Μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA