Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Χαλκίδα: «Δεν διανοείται ανθρώπινος νους τι συναντήσαμε στο υπουργείο Υγείας, κάθε μέρα στέλνουμε υποθέσεις στον εισαγγελέα» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Χαλκίδα: «Δεν διανοείται ανθρώπινος νους τι συναντήσαμε στο υπουργείο Υγείας, κάθε μέρα στέλνουμε υποθέσεις στον εισαγγελέα» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Χαλκίδα: «Δεν διανοείται ανθρώπινος νους τι συναντήσαμε στο υπουργείο Υγείας, κάθε μέρα στέλνουμε υποθέσεις στον εισαγγελέα» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Μαϊου, η ευρεία σύσκεψη στη πόλη της Χαλκίδας και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με θέμα: «Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» υπό τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, πλασιωμένος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό και τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου - Καρέ καρέ η επίσκεψη Κουρουμπλή, αποκλειστικά στο eviazoom.gr

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ


"Δεν τα διανοείται νους ανθρώπου, διότι εννοώ ο μέσος νους ανθρώπου λέει ότι όταν πας υπουργός σε ένα χώρο απλά πράγματα πρέπει να ρωτήσεις για να μάθεις τι γίνεται. Για να σας πω ότι συναντήσαμε ένα πληροφοριακό σύστημα που πληρώθηκαν εκατομμύρια χρήματα και υπάρχουν 15-20 συστήματα παράλληλα που δεν συνομιλεί το ένα με το άλλο. Ουσιαστικά είναι άχρηστα."

ΒΙΝΤΕΟ - «ΒΟΜΒΕΣ» ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβαν τις προτεραιότητες τις οποίες έχει θέσει το υπουργείο Υγείας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους επικουρικούς γιατρούς, τους ανασφάλιστους και γενικότερα τις προτεραιότητες στο σύστημα της υγείας. Το υπουργικό κλιμάκιο είχε επίσης συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με παρόντες τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό και τους περιφερειακούς συμβούλους. 
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Χαλκίδα: «Δεν διανοείται ανθρώπινος νους τι συναντήσαμε στο υπουργείο Υγείας, κάθε μέρα στέλνουμε υποθέσεις στον εισαγγελέα» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Το παρών έδωσαν πολίτες, γιατροί, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και φορέων της Υγείας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Γιώργος Ακριώτης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, υπάλληλοι των Γενικών Νοσοκομείων Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Γιάννης Καρούζος, ο Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Κύμης, Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου, Αναστάσιος Μίχας, μέλη των Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, Κώστας Βράκας, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας, Στράτος Καρλατήρας, ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ Αντώνιος -Πάρις Σώτος, κ.α.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Χαλκίδα: «Δεν διανοείται ανθρώπινος νους τι συναντήσαμε στο υπουργείο Υγείας, κάθε μέρα στέλνουμε υποθέσεις στον εισαγγελέα» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Χαλκίδα: «Δεν διανοείται ανθρώπινος νους τι συναντήσαμε στο υπουργείο Υγείας, κάθε μέρα στέλνουμε υποθέσεις στον εισαγγελέα» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στο τέλος της σύσκεψης και τόνισε τα εξής:

"Σήμερα εδώ και εσείς και εμείς δεν ήρθαμε να κάνουμε εργασιοθεραπεία. Ήρθαμε να λάβουμε μέρος σε ένα βαθύτατο δημοκρατικό διάλογο χωρίς αποκλεισμούς. Αυτή είναι μία πολιτική επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος από τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, το Διδυμμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη, την Βέροια, την Κοζάνη, την Λάρισα, σήμερα εδώ και να ολοκληρωθεί, γιατί δεν διαθέτουμε, την απόλυτη γνώση, ούτε κατέχουμε την μοναδική αλήθεια. 

Θέλουμε να ζηλευτεί οι σκέψεις και ο προβληματισμός μας και να βολιαστεί από όλους εκείνους που είτε άμεσα υπηρετούν με αυταπάρνηση ένα σύστημα που αφέθηκε στην τύχη του γιατί η επιλογή ήταν να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, είτε εκείνους που ζουν το μαρτύριο της αναμονής των προβλημάτων, των καθυστερήσεων και τον αποκλεισμό" τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: " Ναι φίλες και φίλοι, ούτε ουτοπιστές είμαστε, ούτε εκτός τόπου και χρόνου ζούμε, πιστεύουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει ένα σύστημα στον τόπο και στην πατρίδα. Αν υπάρχει πολιτική βούληση να συγκρουστεί με μεγάλα και μικρά συμφέροντα που ενδυμούν όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό τον χώρο και έχουν πιει το αίμα της οικονομίας που διατέθηκε σε αυτόν τον χώρο.
Χρήματα δόθηκαν, αλλά παράλληλα υπήρχε έλλειψης βούλησης, αυτά τα χρήματα να πιάσουν τόπο. Τι πρέπει να σας πω για να κλάψουμε μαζί ή για να γελάσουμε με αυτά που έχουμε συναντήσει σε αυτόν τον χώρο. 

Δεν τα διανοείται νους ανθρώπου, διότι εννοώ ο μέσος νους ανθρώπου λέει ότι όταν πας υπουργός σε ένα χώρο απλά πράγματα πρέπει να ρωτήσεις για να μάθεις τι γίνεται. Για να σας πω ότι συναντήσαμε ένα πληροφοριακό σύστημα που πληρώθηκαν εκατομμύρια χρήματα και υπάρχουν 15-20 συστήματα παράλληλα που δεν συνομιλεί το ένα με το άλλο. Ουσιαστικά είναι άχρηστα. 

Για να σας πω ότι δόθηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ για τον Χάρτη Υγείας, ρωτήστε με υπάρχει Χάρτης Υγείας; Δεν το ξέρω! Ο υπουργός Υγείας δεν το ξέρει, δεν το ξέρει κανείς στο υπουργείο! Που δόθηκαν, πως δόθηκαν και βεβαίως θα πάει στον εισαγγελέα η υπόθεση, δεν θα μείνει έτσι. Αλλά σας λέω πράγματα και θαύματα. Και επειδή δεν μου αρέσουν οι διαπιστώσεις, αυτά θα τα βρούμε με όσους έχουν ευθύνες, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, διότι δεν διαχειριζόμαστε εδώ τα λεφτά του πατέρα μας, άμα θέλουμε να κάνουμε χάρες, να κάνουμε χάρες με τα λεφτά του πατέρα μας, όχι με τα λεφτά του Ελληνικού λαού. Δεν θα καλυφθεί κανείς και ξέρετε πολύ καλά ότι ανοίξαμε μέτωπα, κάθε μέρα στέλνουμε και μία υπόθεση για έρευνα. Γιατί ακριβώς δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη που να διασφαλίσουν την λογική ότι εντάξει έγιναν κάποια λάθη. Δεν έγιναν λάθη, έγιναν αρπαγές. 

Εμείς λοιπόν, φίλες και φίλοι, προχωρούμε αποφασιστικά σε μία σειρά ζητήματα, παράλληλα, γιατί το σύστημα όπως ξέρετε καλύτερα από εμένα, είναι στην κατάσταση που είναι. Αν δεν κάνουμε παράλληλες ενέργειες, προσπάθειες δεν μπορούμε να το απατάξουμε. Το τι δεσμεύσεις έχουμε, από πλευράς οικομικών δυνατοτήτων και αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα, αλλά δεν μας σταματάει. Διότι παραλάβαμε προυπολογισμούς που ψήφισαν άλλοι, που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και κλαίνε για τα νοσοκομεία. Αυτοί που το 2014, στον προυπολογισμό είχαν εγκριθεί να γίνουν 1095 προσλήψεις, λίγες; λίγες λόγω της κρίσης. Δύο υπουργοί πέρασαν από το υπουργείο υγείας, δεν τις προκήρυξε κανείς, γιατί; Δεν τις θυμήθηκαν, τις ξέχασαν; Έκαναν λάθος; Όχι φίλες και φίλοι! 

Διότι πως θα έβγαινε το πλεόνασμα. 1.620.000 ήταν οι δαπάνες του νοσοκομείων, 1.380.000 πρόβλεψη έχω... Αυτοί που έρχονται εδώ και σας λένε ότι αγωνιούν για το πως θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Ε λοιπόν αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, όχι από το πλεόνασμα της οικονομίας, από το υστέρημα της οικονομίας να στηρίξει στα πόδια του το σύστημα, να το ανατάξει και παράλληλα να ξεκινήσει ο νέος σχεδιασμός. Να ξεκινήσουμε και να θωρακίσουμε από πλευράς κοινωνικής άμυνας, ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας, Αιγαίο, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσπρωτία. Και παράλληλα για αυτό γίνονται αυτές οι συναντήσεις, να ακούσουμε όλους τους ανθρώπους που κουβαλάνε αυτό τον πλούτο των απόψεων και τις πραγματικότητες σε κάθε περιοχή, ώστε η στελέχωση και η προκήρυξη των νέων θέσεων, να πιάσει τόπο, ώστε στα πλάισια της τετραετίας, ξεκινώντας από φέτος, να μπορέσουμε να μειώσουμε ουσιαστικά το φαινόμενο της υποστελέχωσης."

Στο τέλος ο υπουργός μίλησε για τα φάρμακα και τις μητρικές εταιρείες:  
"Γιατί εμείς καλέσαμε τις μητρικές εταιρείες και τους είπαμε, τα τελευταία δέκα χρόνια, ότι έχετε τζίρο πάνω από 10 δισσεκατομύρια ευρώ. Χρησιμοποιήθηκε η χώρα 40 εκ. κατοίκων και δεν πληρώσατε ένα ευρώ. Όταν οι μητρικές εταιρείες στη Γερμανία ή στην Αγγλία, πληρώνουν 20% κέρδη. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό. Πρέπει να δημιουργήσουμε εδώ ανάπτυξη και το φάρμακο είναι και αναπτυξιακή διαδικασία. Θα στηρίξουμε την παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε"

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Τσοκάνης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Χαλκίδα: "Βουνό" τα προβλήματα της υγείας που άκουσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA