Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές (ΦΩΤΟ)

Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές (ΦΩΤΟ)
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα ημεδαπών ROMA, μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος οδηγού ταξί στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθώς επίσης και σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.

Οι συλλήψεις των τεσσάρων (4) μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 32, 24, 21 και 18 ετών αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν προχθές (08-07-2015) το πρωί στην περιοχή της Ριτσώνας Δροσιάς Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.

Η σύλληψη του πέμπτου μέλους, ηλικίας 17 ετών, πραγματοποιήθηκε χθες (09-07-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και - κατά περίπτωση - για διάπραξη ληστείας και παραβίαση περιορισμών διαμονής. 
Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές (ΦΩΤΟ)
Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές (ΦΩΤΟ)
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, τα τέσσερα μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν προχθές το πρωί στη Ριτσώνα να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και επιστάμενων αναζητήσεων των αστυνομικών δυνάμεων, μετά από απόπειρα διάπραξης κλοπής σε οικία στην περιοχή Μπουρνώντας Δροσιάς Ευβοίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ακολούθως η εμπλοκή στην παράνομη δράση της εγκληματικής σπείρας του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι διότι την 05-06-2015 είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν δυνάμει διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών και Αποφάσεων του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Λιβαδειάς.

Όπως διακριβώθηκε, δύο από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 24χρονος και ο 17χρονος, διέπραξαν προχθές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ληστεία σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, οδηγού ταξί, σε περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής.

Ειδικότερα, οι δράστες αφαίρεσαν από τον 58χρονο το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ, όπως επίσης και το προαναφερόμενο όχημα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο προχθές το απόγευμα πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις συλληφθέντες (24χρονος, 21χρονος και 18χρονος), είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες.

Στη σπείρα εντάχθηκαν στην συνέχεια ο 32χρονος, μετά την αποφυλάκιση του την 29-06-2015 από το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, όπου ήταν έγκλειστος εκτίοντας ποινή φυλάκισης για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, όπως επίσης και ο 17χρονος, μετά την διαφυγή του από το προαναφερόμενο Ίδρυμα Ανηλίκων.

Πιο αναλυτικά τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 08-05 έως και 08-07-2015 ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε τουλάχιστον έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, από οικίες σε περιοχές της Δροσιάς Ευβοίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας (Λουκίσια, Μύτικας και Έξω Παναγίτσα), ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (12.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

-το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις δράστες κατά τον εντοπισμό και την σύλληψή τους,

-το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο αφαιρέθηκε κατά την διάπραξη της ληστείας σε βάρος του 58χρονου,

-διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, πένσα, κόφτης, καλέμι κ.λ.π.), τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,

-τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (410) ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, ενώ ο 17χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ομοίως στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA