Απίστευτο φιάσκο στη ΝΔ: Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απίστευτο φιάσκο στη ΝΔ: Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου!


Απίστευτο φιάσκο στη ΝΔ: Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου!
Σε ανέκδοτο κατέληξε η εκλογική διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας - Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτούργησε... ποτέ και η ΚΕΦΕ αποφάσισε οριστική αναβολή της διαδικασίας!

Την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πολλά εκλογικά σημεία.

Αναβολή της διαδικασίας ζήτησε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του, δεν θα είναι υποψήφιος. Παράλληλα ζητησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της ΝΔ από τη Μαριέττα Γιαννάκου, με μοναδική αρμοδιότητα την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών και αντικατάσταση του κ. Παπαμιμίκου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος.

Από την πλευρά της, η κα. Γιαννάκου επιβεβαίωσε οτι επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη και προς το παρόν επιφυλάχθηκε να απαντήσει, εαν δεν τοποθετηθούν και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι.

Την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ, ζήτησε έξω απο το εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ο Άδωνις Γεωργιαδης, καλώντας τον Βαγγελη Μεϊμαράκη να δώσει εξηγήσεις για τα όσα κωμικοτραγικά εκτυλίσσονται από το πρωί. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως «η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Νέα Δημοκρατία.Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν».

Η ψηφοφορία θα ξεκινούσε στις 07:00, αλλά οι κάλπες δεν είχαν ανοίξει.

«Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 09.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση», ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αδιανόητο να υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι Νεοδημοκράτες. Ζήτω άμεση ομολοποίηση της κατάστασης», ανάρτησε στο δικό του λογαριασμό στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Μην ξεκινήσετε να πηγαίνετε ακόμη. Μόλις έχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο», αναφέρει η ανάρτηση του “Αδωνι Γεωργιάδη.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ αναφέρει: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Τα τεχνικά προβλήματα που οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών ήταν γνωστά εδώ και ημέρες. Όπως καταγγέλλεται, η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στους φορητούς υπολογιστές, ενώ απουσίαζαν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

Το πρωί της Κυριακής σε ορισμένα εκλογικά σημεία ξεκίνησε η διαδικασία χειρόγραφα. Ωστόσο, μεταξύ των υποψηφίων και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής υπήρχε συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων, λόγω φόβων για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA