Σκληρή ανακοίνωση του Ζωόφιλου Συλλόγου Χαλκίδας κατά του Δήμου Χαλκιδέων: «Προσπαθεί να μας αφανίσει...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR

Δείτε την σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ζωόφιλος Συλλόγος Χαλκίδας "Το Καφύγιο"κατά του Δήμου Χαλκιδέων για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν λίγες ημέρες στο Βασιλικό...

"Είκοσι χρόνια πριν, ο Κλάϊβ Χιμένεθ αποφάσισε προτού ν’ αναχωρήσει οριστικά από την Ελλάδα, να χαρίσει όση περιουσία απέκτησε, δουλεύοντας στην χώρα μας, στο Ζωόφιλο Σύλλογο Χαλκίδας, για να ανακουφίσει τα αδέσποτα ζώα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη λύση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος της πόλης μας.

Είκοσι χρόνια μετά -σήμερα- ο Δήμος αυτής της ευεργετηθείσας πόλης, με αξιοζήλευτη επιμονή, σπουδή και υπερβάλλοντα ζήλο, επιχείρησε να αφανίσει αυτή την προσφορά, στηριζόμενος σε μία απόφαση της διοίκησης, η οποία ήταν αποτέλεσμα κακών χειρισμών των αρμόδιων Υπηρεσιών (κυρίως της Δ/νσης Κτηνιατρικής) και της οποίας το σύννομο η μη, όσον αφορά στην αδειοδότηση, επανεξετάζεται από την Περιφέρεια.

Ο Δήμος την Πέμπτη 31/3/2016 επιχείρησε να εκτελέσει απόφαση της πενταμελούς Επιτροπής του Δήμου για την παρακολούθηση τού προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να απομακρυνονται από το Καταφύγιο 20 ζώα ανά μήνα, χωρίς να αναφέρεται στην απόφαση πως θα επιλεγούν αυτά και που θα καταλήξουν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, ενώ απουσίαζαν τα δύο μέλη πού εκπροσωπούν τα ζωοφιλικά σωματεία, αφού η Επιτροπή αυτή συνεδρίασε σε διαφορετική ημέρα του μήνα και ώρα από την συμφωνηθείσα κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ο Δήμος, αντί να δηλώσει την υπάρχουσα αδυναμία του να ανταποκριθεί στην εκτέλεση της απόφασης λόγω τού μεγέθους τού προβλήματος των αδέσποτων, όπως άλλωστε ομολογείται σε σχετική επιστολή του στον τύπο, “Εχουμε ήδη πάρα πολλά προβλήματα μέ τά αδέσποτα ζώα τής πόλης....”, επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στο να την εκτελέσει, ισχυριζόμενος απουσία κάθε εναλλακτικής λύσης, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο, τη γνωστή κατάσταση τού Δημοτικού Κυνοκομείου καί την κατάσταση στην πόλη με τον ήδη μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Οι 5-6 «αυθαίρετοι», με σωρεία παραβάσεων τού ΓΟΚ γείτονες, είναι οι «θιγόμενοι» που «πιέζουν αφόρητα» τον Δήμο, σύμφωνα με την ανωτέρω επιστολή ώστε να νομιμοποιούνται να αποκτούν προτεραιότητα στην αντιμετώπισή τους από τον Δήμο, έναντι χιλιάδων Χαλκιδέων δημοτών, με εκφρασμένη τη διάθεσή τους.

Ο Ζωόφιλος Σύλλογος Χαλκίδας στα είκοσι χρόνια της λειτουργίας του, έχει προσφέρει πολλά στην πόλη της Χαλκίδας, φροντίζοντας τα αδέσποτα ζώα. Το Καταφύγιό του ιδρύθηκε και λειτούργησε νόμιμα. Στην προσπάθειά του να εναρμονίσει την λειτουργία του με την αλλαγή της νομοθεσίας, μετά το 2003, δεν είχε την δέουσα αντιμετώπιση από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Ο Ζωόφιλος Σύλλογος Χαλκίδας θα συνεχίσει το έργο του, προσφέροντας στα αδέσποτα ζώα της περιοχής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση του κοινωνικού αυτού προβλήματος και δικαιούται την αρωγή της Πολιτείας και των πολιτών."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ