Χαλκίδα: Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν την απελευθέρωση της Εύβοιας από τους Τούρκους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν την απελευθέρωση της Εύβοιας από τους Τούρκους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 193 χρόνια! Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (09-04-2016) στη πόλη της Χαλκίδας, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Εύβοιας από τον τουρκικό ζυγό...

ΒΙΝΤΕΟ
Στη λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε στις 19:30 το απόγευμα, συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, συνοδεία Φιλαρμονικής, Στρ. αγήματος και χορευτικών τμημάτων, με εκκίνηση από το Κόκκινο Σπίτι και τερματισμό στο τζαμί του Εμίρ Ζαδέ, όπου εκεί κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής παρουσία πλήθους κόσμου.
Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, ακολούθησε η ομιλία της Νία Κομπορόζου, η οποία αφηγήθηκε στους θεατές την ιστορία της «απελευθέρωσης της Εύβοιας από τον Τουρκικό ζυγό», ενώ στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης τόνιζοντας την σπουδαιότητα της ιστορικής μνήμης μετά από 193 χρόνια , επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτές οι τιμητικές εκδηλώσεις γίνονται για να κοιτάξουμε λίγο στο παρελθόν ώστε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Από τους επισήμους το παρών έδωσαν επίσης, ο πολιτευτής Νίκος Μαυραγάνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA