Α2 Μπάσκετ: Διπλό με ανατροπή η Κύμη και... τελικός με Φάρο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Α2 Μπάσκετ: Διπλό με ανατροπή η Κύμη και... τελικός με Φάρο!

Όλη η χρονιά σε ένα παιχνίδι! Μετά από την νίκη της Κύμης μέσα στην Καλλιθέα επί του Εθνικού, το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας για την προτελευταία αγωνιστική ανάμεσα στους Ευβοείς και τον Φάρο έχει χαρακτήρα τελικού - Όποιος από τους δύο νικήσει, έστω και με... μισό πόντο, θα κατακτήσει αυτομάτως και την άνοδο για την Basket League της επόμενης σεζόν, ενώ ο ηττημένος θα πάει στα πλέι οφ με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στοχεύοντας στο δεύτερο εισιτήριο ανόδου.

Για να συμβεί αυτό όμως η Κύμη έπρεπε να κάνει την ανατροπή στο κλειστό του Εσπέρου όπου έχανε στη μεγαλύτερη διάρκεια με διαφορά κοντά ή πάνω από τους 10 πόντους. Ωστόσο στην τελευταία περίοδο βελτίωσε πλήρως την αμυντική της εικόνα, πήρε τον έλεγχο των ριμπάουντ ενώ στις κρίσιμες στιγμές είχε περισσότεροι ενέργεια από παίκτες κλειδιά. Το τελικό σκορ (72-73) διαμόρφωσε ο Αλέξανδρος Σιγκούνας στα 5,5'' πριν από το φινάλε με εύστοχο τρίποντο. Στην επόμενη επίθεση ο Εθνικός -στο ντεμπούτο του Γιώργου Καλαφατάκη στον πάγκο του- αστόχησε και το ροζ φύλλο αγώνα ταξίδεψε για την Κύμη.

Την ίδια ώρα ο Φάρος έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Ηρακλή και έδειξε πως είναι έτοιμος για τον «τελικό» του ερχόμενου Σαββάτου.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Φίλιππος Βέροιας - Περιστέρι 56-86
Δόξα Λευκάδας - Δούκας 63-70
Λιβαδειά - Πευκοχώρι 78-63
Πεύκα - Ψυχικό 60-73
Φάρος Κερατσινίου - Ηρακλής 90-62
Εθνικός - Κύμη 72-73
Παγκράτι - Πανερυθραϊκός 85-79
Ρεπό: Προμηθέας 


Η επόμενη αγωνιστική (29η, 21/5)

Περιστέρι - Δόξα Λευκάδας
Πευκοχώρι - Δούκας
Ψυχικό - Φίλιππος Βέροιας
Ηρακλής - Προμηθέας Πάτρας
Κύμη - Φάρος Κερατσινίου
Πανερυθραϊκός - Εθνικός
Λιβαδειά - Παγκράτι
Ρεπό: Πεύκα

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA