Πύρινος εφιάλτης στη Λίμνη: Σε ετοιμότητα για εκκένωση του χωριού - Πλοίο έδεσε στο λιμάνι για να παραλάβει τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πύρινος εφιάλτης στη Λίμνη: Σε ετοιμότητα για εκκένωση του χωριού - Πλοίο έδεσε στο λιμάνι για να παραλάβει τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη Βόρεια Εύβοια! Η φωτιά έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τη Λίμνη - Στο λιμάνι έχει δέσει προληπτικά το οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης», για να παραλάβει τους κατοίκους, σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή...

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Bόρεια Εύβοια, με τις φλόγες να βρίσκονται πάνω από την Λίμνη. Μέχρι στιγμής, η πύρινη λαίλαπα έχει κάνει στάχτη 20.000 στρέμματα πευκοδάσους, ενώ, υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.

Οι τοπικές αρχές στην Λίμνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην εκκένωση οικισμών κοντά στο σχολείο που βρίσκεται στις "άκρες" της κωμόπολης, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σημαντικά, ενώ λόγω των πυκνών καπνών η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που αποχώρησαν αυτοβούλως από την περιοχή. 
Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει ήδη οχηματαγωγό, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί εκκένωση οικισμών, να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί από τις περιστάσεις.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος μετέβη στη Βόρεια Εύβοια.
Για την κατάσβεση επιχειρούν 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες. 

Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Η Μονή Γαλατάκη εκκενώθηκε επίσης από την Αστυνομία, οι μοναχές έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην Λίμνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Βόρεια Εύβοια: Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Λίμνη - Τεράστια καταστροφή - Η πύρινη λαίλαπα απειλεί το λύκειο του χωριού - Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


Βόρεια Εύβοια: Εκκενώθηκε ο οικισμός Κατούνια - Κάηκαν ξενοδοχειακή μονάδα, εξοχική κατοικία, ταβέρνα και αποθήκες (ΒΙΝΤΕΟ) 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA