Εύβοια: 8 κληρονόμοι ψάχνουν αμύθητο θησαυρό με τόνους χρυσού - Γιατί έστειλαν εξώδικο στο Μητροπολίτη Χαλκίδας (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: 8 κληρονόμοι ψάχνουν αμύθητο θησαυρό με τόνους χρυσού - Γιατί έστειλαν εξώδικο στο Μητροπολίτη Χαλκίδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Θησαυρός θαμμένος στην Εύβοια, με 8 κληρονόμους να τον αναζητούν - Τι λέει στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ο ένας από τους κληρονόμους - Αν ήταν στην Ελλάδα ο Όλιβερ Στόουν είναι σίγουρο πώς αυτη την ιστορία θα την έκανε ταινία - Πρόκειται για μία υπόθεση χαμένου θησαυρού η οποία «βαστάει» από πολύ παλιά...

Η ιστορία που ξεκινάει πριν απο περίπου 5 χρόνια όπου λίγο πριν πεθάνει ο παππούς εκμυστηρεύτηκε το μυστικό με τον χάρτη και τα σημάδια στα εγγόνια του. Αρχικώς τα εγγόνια δεν δώσανε ιδιαίτερη σημασία καθότι το θεωρήσανε ως μύθο και ανοησίες. Πλην όμως όταν ετυχε να βρίσκονται στην περιοχή είδανε ότι τα σημάδια είναι αληθινά!


Συγκεκριμένα, υπάρχουν 8 διεκδικητές, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα πριν από δύο χρόνια περίπου για έκδοση άδειας για να ψάξουν για το θησαυρό. Ήθελαν να είναι νομότυποι και όπως δήλωσε ο δικηγόρος, ανακάλυψε ότι ο χώρος βρίσκεται σε χώρο που ανήκει της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας. Έκανε αίτηση στη Μητρόπολη και αναμένει την απάντηση. Σεντούκια με διαμάντια και χρυσό, κοσμήματα ισχυρίζονται οι κληρονόμοι ότι υπάρχουν θαμμένα, αφού ο προπροπαππούς τους ήταν ένας από τους εργάτες που βοήθησαν στην ταφή του θησαυρού!

 

Ένας από τους κληρονόμους πήγε στο σημείο και αναγνώρισε τα σημάδια που είχαν διηγηθεί οι προγονοί του. Να σημειωθεί, ότι δεν έχουν πάει με κανένα μηχάνημα, αφού χρειάζεται ειδική άδεια.
 

Οι κληρονόμοι, όπως είπε ο Σ. Σούρλας, αναζητούν 12 σεντούκια με 24.000 λίρες ή πεντόλιρα το καθένα, αυτά είναι στοιβαγμένα σε ένα χώρο, που είναι ένα μέτρο ύψος, δύο μέτρα μήκος και τρία μέτρο πλάτος. Η αξία δεν έγκειται στο χρυσό, αλλά στα διαμάντια τα οποία υπάρχουν και είναι αμύθητη! 

Πρόκειται για έναν θησαυρό, από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει βρεθεί, είπε ο κ. Σούρλας. 

Σύμφωνα με το νόμο, το Ελληνικό Δημόσιο δικαιούται το 50%, καθότι πρόκειται για δημόσιο θησαυρό. Στην εκπομπή μίλησε και ένας εκ των 8 κληρονόμων, ο οποίος είπε πως στην αρχή δεν πίστεψαν τον παππού τους, αλλά στη συνέχεια αναγνώρισαν τα σημάδια που τους είχε πει. 

«Έχουμε όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει ο θησαυρός, ο χώρος ανήκει στην εκκλησία και πρέπει να πάρουμε άδεια για να ψάξουμε». Όπως είπε, έχουν βάλει ήδη άτομα να φυλάνε το χώρο…
 

Το ενα σημάδι οδηγούσε στο άλλο και μετά από αρκετά σημάδια στο ακριβές σημείο όπως το περιέγραψε ο παππούς. 

Η έκπληξη, η χαρά αλλά και η ελπίδα μεγάλη!! Υπάρχει όμως ενα εμπόδιο.

Το σημείο βρίσκεται σε χώρο ο οποίος αποτελεί ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιστιαίας, Χαλκίδος και Βορείων Σποράδων από την οποία έχουνε αιτηθεί τη συναίνεση προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία εκσκαφής με την έκδοση της άδειας από τον Δικηγόρο των 8 «κληρονόμων» του μυστικού τον κ. Στέλιο Σούρλα προκειμένου να έρθει στην επιφάνεια ο αμύθητος θησαυρός.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA