ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΕΝΕΤΟΥ
MICROCHIP ΧΑΛΚΙΔΑ
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ
SMOKER LAND

Μονή Οσίου Δαυΐδ: Με χιλιάδες πιστούς, Βαρθολομαίο και χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποιήθηκε η Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν το Σάββατο (02-06-2018) την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ στο Δήμο Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους εορτασμούς για την Αγιοκατάταξη του Άγιου Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη...

Το «παρών» έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, ενώ αναγνώστηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου (σ.σ πρώην ηγουμένου της μονής, Ιάκωβου Τσαλίκη).

Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος ακύρωσε για άγνωστο λόγο την προγραμματισμένη επισκέψη του στο μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ.
 

Στις 18:15 το απόγευμα έφτασε στο μοναστήρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνοδεύομενος από πλειάδα Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. 

Νωρίτερα, είχαν φτάσει δεκάδες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος .

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Το «παρών» έδωσαν ακόμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, βουλευτές του Νομού, η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου και πολλοί Μητροπολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος τελικά δεν παρέστη στην εκδήλωση.

Ο Όσιος Ιάκωβος έζησε επί 40 ολόκληρα χρόνια στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ. Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1920 στο Λιβίσιο της Μικράς Ασίας. 

Σε ηλικία 32 ετών ο Ιάκωβος γίνεται δόκιμος μοναχός και στις 19 Δεκεμβρίου 1952 στη Χαλκίδα ο Μητροπολίτης Γρηγόριος τον χειροτόνησε ιερέα. Στις 25 Ιουνίου 1975 ο γέροντας Ιάκωβος ανέλαβε το πηδάλιο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ έως και το θάνατό του τον Νοέμβριο του 1991.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού: Δείτε τι λέει ο 47χρονος αγρότης που κατήγγειλε την Διευθύντρια για «φακελάκι» 1200 ευρώ - «Αν δεν καταδικαστεί πρέπει να αλλάξουμε χώρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μου λέει μου έχουν κόψει το ρεύμα και χρειάζομαι 1.200 ευρώ αν θες να προχωρήσει το αίτημα σου... Αν δεν καταδικαστεί πρέπει να αλλάξουμ...