Μονή Οσίου Δαυΐδ: Με χιλιάδες πιστούς, Βαρθολομαίο και χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποιήθηκε η Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μονή Οσίου Δαυΐδ: Με χιλιάδες πιστούς, Βαρθολομαίο και χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποιήθηκε η Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν το Σάββατο (02-06-2018) την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ στο Δήμο Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους εορτασμούς για την Αγιοκατάταξη του Άγιου Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη...

Το «παρών» έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, ενώ αναγνώστηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου (σ.σ πρώην ηγουμένου της μονής, Ιάκωβου Τσαλίκη).

Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος ακύρωσε για άγνωστο λόγο την προγραμματισμένη επισκέψη του στο μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ.
 

Στις 18:15 το απόγευμα έφτασε στο μοναστήρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνοδεύομενος από πλειάδα Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. 

Νωρίτερα, είχαν φτάσει δεκάδες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος .

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Το «παρών» έδωσαν ακόμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, βουλευτές του Νομού, η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου και πολλοί Μητροπολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος τελικά δεν παρέστη στην εκδήλωση.

Ο Όσιος Ιάκωβος έζησε επί 40 ολόκληρα χρόνια στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ. Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1920 στο Λιβίσιο της Μικράς Ασίας. 

Σε ηλικία 32 ετών ο Ιάκωβος γίνεται δόκιμος μοναχός και στις 19 Δεκεμβρίου 1952 στη Χαλκίδα ο Μητροπολίτης Γρηγόριος τον χειροτόνησε ιερέα. Στις 25 Ιουνίου 1975 ο γέροντας Ιάκωβος ανέλαβε το πηδάλιο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ έως και το θάνατό του τον Νοέμβριο του 1991.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA