ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!

Διπλή χαρά χτύπησε την «πόρτα» της οικογένειας Πίνου από το Λιτόχωρο Κατερίνης, μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες μαμά και κόρη εξασφάλισαν ταυτόχρονα την είσοδό τους σε δύο πανεπιστημιακές σχολές.
Η 35χρονη μητέρα τριών παιδιών Κατερίνα Ευγενή, καθαρίστρια του δήμου Δίου- Ολύμπου, εισήχθη στο Οικονομικό του πανεπιστημίου Βόλου, ενώ η 18χρονη κόρη της Μαρία Πίνου, στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου.
Οι δύο γυναίκες προετοιμάζονταν σκληρά, σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους, για να πετύχουν το στόχο των σπουδών, που για τη μητέρα ήταν και παιδικό όνειρο, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς, αφού παντρεύτηκε μικρή και ήδη στα 17 της χρόνια είχε αποκτήσει το πρώτο της παιδί, τη Μαρία, με την οποία τώρα μοιράζονται την ίδια χαρά της επιτυχίας των πανελλαδικών και αναμένεται να γίνουν «συμφοιτήτριες».
Παρ' όλα αυτά η διαδικασία της προετοιμασίας για τη μητέρα , όπως η ίδια αναφέρει, ήταν ιδιαίτερα επίπονη και κοπιαστική, καθώς εκτός από τις υποχρεώσεις του διαβάσματος έπρεπε να προσφέρει από τις δυνάμεις της, εξίσου, στην απαιτητική δουλειά της, αλλά και στις υποχρεώσεις μίας πολύτεκνης οικογένειας.
«Περίμενα να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μου για να εκπληρώσω το όνειρό μου να σπουδάσω. Αυτή θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη εποχή, καθώς θα μπορούσα να έχω και την βοήθεια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας» δήλωσε η Κατερίνα Ευγενή.
Η 35χρονη μητέρα ολοκλήρωσε την τετράχρονη εκπαίδευση στο εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης , όπου έλαβε την ειδικότητα οικονομικού και στη συνέχεια συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις με επιτυχία, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει τη δουλειά της.
Μάλιστα, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικογένεια- ο οικοδόμος σύζυγος βρίσκεται σε ανεργία τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης- η κόρη βοηθούσε τη μητέρα, κυρίως στα φιλολογικά, μεταφέροντάς της την εμπειρία της από τα φροντιστηριακά μαθήματα.
Ωστόσο, η Κατερίνα Ευγενή, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τον διευθυντή του ΕΠΑΛ, που με την προσωπική τους προσφορά βοήθησαν την ίδια και τους συμμαθητές της να πετύχουν τους στόχους τους, ακόμη και με ενισχυτικά μαθήματα το Σαββατοκύριακο, αλλά και το σύζυγό της, που μοιράστηκε το οικογενειακό βάρος.
Η Κατερίνα Ευγενή δηλώνει λάτρης των μαθηματικών και σκοπεύει να ολοκληρώσει τις σπουδές της έγκαιρα , καθώς ελπίζει ότι το πτυχίο θα της εξασφαλίσει μία μετάταξη στο δήμο, ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά της οικογένειας. Η δεύτερη κόρη της ολοκλήρωσε την πρώτη τάξη του Γυμνασίου και θέλει να γίνει σεφ, ενώ ο γιος της την Ε' Δημοτικού και ονειρεύεται την ιατρική.
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου η υπόλοιπη διοίκηση του δήμου καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό συνεχάρησαν την Κατερίνα Ευγενή, που όπως λένε, προσέρχεται από τις 6.00 το πρωί στα γραφεία τού δήμου, φροντίζοντας με συνέπεια, αγάπη και μεράκι την καθαριότητα.
Της ευχήθηκαν να έχει καλή επιτυχία και στα νέα πρόσθετα καθήκοντά της, πραγματοποιώντας έτσι ένα όνειρο ζωής.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA