Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΕΛΜΑΝ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΕΛΜΑΝ

Αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (ΤΕ Χαλκίδας, ΤΕ Βασιλικού) μαζί με τον Βουλευτή της Εύβοιας του κόμματος σ. Βαγγέλη Αποστόλου συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματίου των Εργαζομένων (αυτών που απόμειναν) στο ΣΕΛΜΑΝ.
Το ΔΣ του Σωματείου του ΣΕΛΜΑΝ, ενημέρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για το πρόβλημα της απαξίωσης του εργοστασίου, την απώλεια των θέσεων εργασίας (των τελευταίων 170), με τις τελευταίες παράνομες απολύσεις και τις ενέργειες που έκανε στο Πολιτικό επίπεδο, με τις συναντήσεις με τους Κυβερνητικούς Βουλευτές, παράγοντες και Υπουργούς. Ανέφεραν τις «δεσμεύσεις» που ανέλαβε ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, ότι δεν θα υπογράψει ομαδικές απολύσεις, ενώ την ίδια ώρα ο εργοδότης της ΣΕΛΜΑΝ περνά στο κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση των εργαζομένων οφείλοντας ακόμα και σήμερα, αποζημιώσεις των απολυμένων του 2010 και τα δεδουλευμένα πολλών μηνών.
Από την αντιπροσωπία και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επισημάνθηκε στο ΔΣ του Σωματίου ΣΕΛΜΑΝ, ότι πρέπει πια να φύγουν από τις αυταπάτες των υποσχέσεων των κυβερνητικών παραγόντων και Βουλευτών, που από την μια αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την Πολιτική των Μνημονίων και με την ψήφο τους στην Βουλή, Πολιτικές που οδηγούν στο κλείσιμο των Εργοστασίων, την ανεργία, την φτώχεια, την πείνα, την κοινωνική καταστροφή, την ανθρωπιστική κρίση.
Το σύνθημα του Πρωθυπουργού «ανάπτυξη –ανάπτυξη -ανάπτυξη», αποδείχνεται στην πράξη ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ!
Ανάπτυξη με το κλείσιμο των Εργοστασίων δεν μπορεί να υπάρξει… Ανάπτυξη με «γονατισμένους» εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει… Εκτός αν ο Πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης εννοεί το ξεπούλημα των πάντων στους μεγάλους Καπιταλιστικούς Ομίλους (ντόπιους και ξένους) με μισθούς της τάξεις των 300 ευρώ!, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και καμμία κοινωνική παροχή και δομή (Υγεία, Παιδεία, κοινωνική Ασφάλιση και Αλληλεγγύη).
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους Εργαζόμενους:
Να χαράξουν αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων και να περιφρουρήσουν το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΜ, ώστε να μην «λεηλατηθεί».
Να κτίσουν τις συμμαχίες τους και με άλλους Εργαζόμενους, την Τοπική κοινωνία, συλλογικότητες και να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα με όποιο τρόπο.
Να περάσουν σε διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων και με τους απολυμένους το προηγούμενο διάστημα, ώστε οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας να είναι μαζικοί, ενωτικοί, αποτελεσματικοί, νικηφόροι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει ότι τάσσεται αλληλέγγυος με τους Εργαζόμενους στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της εργασίας τους και με την θέλησή τους να λειτουργήσει το Εργοστάσιο. Το πρόβλημα είναι πρόβλημα όλης της κοινωνίας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μπαίνει πια καθαρά , στα πλαίσια ενός σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, το ζήτημα της προοπτικής της αυτοδιαχείρισης και του Εργατικού ελέγχου με την συμμετοχή των Τοπικών Δομών (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εργατικού Κέντρου, άλλων Σωματείων…
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους Εργαζόμενους να οργανώσουν την Αντίστασή τους με Αλληλεγγύη, για να έρθει η Ανατροπή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA