Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ : Από τους 319 αστυνομικούς που ελέγχθηκαν συνελήφθησαν 15 | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ : Από τους 319 αστυνομικούς που ελέγχθηκαν συνελήφθησαν 15

Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ για την διαφθορά στο εσωτερικό της και κυρίως για τις σχέσεις στελεχών της με την Χρυσή Αυγή.
Το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν πυρήνες ή θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία.
Από τις 24 Σεπτεμβρίου ελέγχθηκαν συνολικά 319 αστυνομικοί, δύο λιμενικοί, 12 ιδιώτες, 104 αστυνομικές υπηρεσίες, ένα γραφείο της Χρυσής Αυγής, 46 σπίτια, 30 οχήματα και δύο σκάφη.
Κατά τις έρευνες, συνελήφθησαν 15 αστυνομικοί.
Από αυτούς οι 10 συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με τη Χρυσή Αυγή, ενώ κατασχέθηκαν πληθώρα όπλων, 287.000 ευρώ, πληθώρα ειδών επικοινωνίας, ναρκωτικά και είδη λαθρεμπορίου - παραεμπορίου.
Στο ίδιο διάστημα διεξήχθη παράλληλα έρευνα «ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς», κατά την οποία καταγράφηκαν 142 υποθέσεις από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τον Συνήγορο του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Από αυτές, οι 71 διενεργήθηκαν αυτοτελώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία εξιχνίασε το 85%.
Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται 203 αστυνομικοί σε «ακραίες συμπεριφορές», εκ των οποίων οι 118 ως υπαίτιοι (δόλος, αμέλεια) και οι 85 για σύμπραξη σε ακραία συμπεριφορά.
Αρνητικοί πρωταγωνιστές σε «ακραία συμπεριφορά» αναδεικνύονται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά και Δυτικής Αττικής.

Επίσης συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.
Κατασχέθηκαν: όπλα, 287.000 ευρώ, κινητά, ναρκωτικά και είδη λαθρεμπορίου - παρεμπορίου.
Αυτό είναι απόδειξη ότι η Ελληνική Αστυνομία όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει, δήλωσε ο Νίκος Δενδιας.
Είπε επίσης ότι: "Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο".

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA