ΣΥΡΙΖΑ : Προεκλογική εκστρατεία σε Αλιβέρι και Κύμη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΣΥΡΙΖΑ : Προεκλογική εκστρατεία σε Αλιβέρι και Κύμη

Η δημοτική οργάνωση Κύμης - Αλιβερίου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνει πολιτικές συγκεντρώσεις σε περιοχές του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, με στόχο την ενημέρωση και την συσπείρωση για τις κρίσιμες Αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2014. 
Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Ε Ι Σ
·       ΚΡΙΕΖΑ: Τρίτη 3/12/13  6,30 μμ  « ΑΙΘΡΙΟ»
·        ΑΥΛΩΝΑΡΙ: Παρασκευή 20 / 12 / 2013 «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΟΓΚΑ»
·       ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ: Παρασκευή 17 / 01 / 2014
·       ΑΛΙΒΕΡΙ: Δευτέρα 27 / 01 / 2014 «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – Βουλευτής
Ν. ΣΤΟΥΠΗΣ – Περ. Σύμβουλο
Β. ΝΤΟΒΟΛΗΣ – Δημ. Σύμβουλος
(ΚΡΙΕΖΑ)Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ – Υπ. Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ

"Πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου,
Σταθμός σε αυτή την πορεία αποτελούν οι Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο 2014.
Σαν Αριστερά αγωνιζόμαστε για μια Αυτοδιοίκηση Δύναμη Λαϊκής Εξουσίας, αυτονομημένης από τον σφικτό εναγκαλισμό της Κεντρικής Εξουσίας. Θεσμό άμεσης Δημοκρατίας , συμμετοχικό , συλλογικής αυτοέκφρασης , αυτοοργάνωσης και αυτοελέγχου του ίδιου του λαού. Υπηρέτη και οργανωτή του Κοινού Συλλογικού Καλού.
Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και του σημερινού Aυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Στις εκλογές αυτές επιδιώκουμε να νικήσει ο λαός, να νικήσουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στο σημερινό μονόδρομο της καταστροφής.
Στοχεύουμε να διαμορφωθεί ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα Ελευθερίας, Δημοκρατίας και Αντίστασης στην Περιφέρεια και στον Δήμο μας, που :
θα αναδείξει την αριστερή ηθική και αισθητική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ,
θα «πνίξει» από Δημοκρατία κάθε χώρο του θεσμού, αγκαλιάζοντας και υπολογίζοντας ισότιμα και ενιαία όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.
θα αντιτάξει την σεμνότητα της κοινωνικής προσφοράς, την πιο u960 πλατιά συλλογικότητα, και την ενεργό συλλογική συμμετοχή του εμείς, στον αντίποδα του παραγοντισμού , του συγκεντρωτισμού, της κυριαρχίας του εγώ, και της κατά ανάθεση διοίκησης,
θα φέρει τον φρέσκο αέρα της αξιοκρατίας , της ισονομίας , του σεβασμού στην επιστημονική άποψη των ειδικών, της ριζοσπαστικής ανατροπής του παλιού και την δημιουργία του καινούργιου απέναντι σε κάθε τι από τα παλιά, φθαρμένο, απαξιωμένο σε επίπεδο Aυτοδιοικητικού λόγου, αλλά και σε κάθε παλαιοκομματική πρακτική του ψέματος, του εκβιασμού, του ρουσφετιού , και της διαπλοκής που διαμόρφωσε το δικομματικό σύστημα,.
Ο αγώνας μας σήμερα για την Αυτοδιοίκηση, είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας για την επιβίωση της και στη συνέχεια αγώνας επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Σε όλη τη διαδικασία της γενικότερης πολιτικής προοδευτικής ανατροπής για την χώρα , η Αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι πολύτιμος πυλώνας αντίστασης και αλληλεγγύης, αλλά και κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και υπεράσπισης
της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εύλογο είναι , πως :
… Θα αντιπαλέψουμε τα σχέδια ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για «χαλαρή» Aυτοδιοικητική ψήφο,
… Θα αποκαλύψουμε τον δήθεν κομματικό απογαλακτισμό ορισμένων ή την διάχυσή τους σε γενικά
ανεξάρτητα σχήματα προσωπικοτήτων χωρίς πολιτικό περιεχόμενο,
… Θα καταγγείλουμε σενάρια διακομματικής συνεργασίας των μνημονιακών δυνάμεων.
… Θα αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε σχέδια επιβολής ενός κάλπικου εκλογικού νόμου – έκτρωμα που στόχο θα έχει την νόθευση της λαϊκής ψήφου και του πραγματικού της νοήματος.
Μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει το μνημόνιο, δεν υπάρχει χώρος για «ουδέτερα» σχήματα , για δημιουργία παρθενογενετικών σχηματισμών, ούτε για «φτιασιδώματα παλιών καρικατούρων».
Στις σημερινές συνθήκες, Πολιτικό και Αυτοδιοικητικό συμβαδίζουν απόλυτα.
Θα βαδίσουμε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και θα υποστηρίξουμε σχήματα που θα έχουν σαφή Αντιμνημονιακά, Ριζοσπαστικά, Δημοκρατικά, Οικολογικά και Αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη. Το πρόγραμμά που θα συνδιαμορφώσουμε
με το λαό και τους πολιτικούς μας συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια, θα αποτελέσει τον άξονα για πλατειά εκλογική συνεργασία. Μια ισότιμη συνεργασία η οποία δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές.

Για αυτό και :
➣ Προχωρούμε στην δημιουργία Αυτοδιοικητικής Παράταξης σε επίπεδο Δήμου μας, απευθυνόμενοι ανοιχτά σε αυτούς που μιλάμε την ίδια γλώσσα, στην παρούσα στιγμή και στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον που ζούμε.
➣ Οργανώνουμε πολιτικές συγκεντρώσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα στις έδρες των πρώην Δήμων. Πριν από όλα απευθυνόμαστε και ζητάμε την συμμετοχή της κοινωνικής βάσης που στις προηγούμενες εκλογές έδειξε με την ψήφο του εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ.
➣ Μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες βάσης , όπου τίποτε δεν θεωρείται εξ αρχής δεδομένο και δεσμευτικό για κανέναν, :
α) Αναζητούμε συγκλίσεις και συνεργασίες με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, άτομα και συλλογικότητες, κινήματα κ.λ.π., στην κατεύθυνση δημιουργίας ευρύτερων συσπειρώσεων με άξονα την απόρριψη των μνημονίων και του «Καλλικράτη» και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών και της δημοκρατίας,
β) Θα προκύψουν και τα κατάλληλα πρόσωπα που θα είναι επικεφαλής και αυτών που θα τους πλαισιώνουν, και τα οποία θα υπηρετήσουν καλύτερα τον βασικό προσυμφωνημένο σκοπό μας.
➣ Η Αυτοδιοικητική αυτή Παράταξη θέλουμε και φροντίζουμε να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους εργαζόμενους στα όρια του Δήμου μας, διαμορφώνοντας τους όρους κοινών αγώνων και κοινής εκλογικής αντιπαράθεσης στις μνημονιακές πολιτικές .

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA