Τσίπρας σε Ρεν: Αν προχωρήσετε στο θέμα των πλειστηριασμών το "καλό κουράγιο" θα χρειαστεί σ' εσάς! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τσίπρας σε Ρεν: Αν προχωρήσετε στο θέμα των πλειστηριασμών το "καλό κουράγιο" θα χρειαστεί σ' εσάς!

Ο ευρωπαίος επίτροπος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν είναι ευρωπαικό το κόμμα του ή όχι.
Ο Τσίπρας παρέδωσε στον Όλι Ρεν τη Μαύρη Βίβλο του Μνημονίου
Όλος έντονος ο διάλογος μεταξύ των δυο ανδρών

Δεν ήταν και το καλύτερο κλίμα στην συνάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών, Όλι Ρεν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των πλειστηριασμών στον κ. Ρεν προειδοποιώντας τον μάλιστα ότι "Τις κόκκινες γραμμές, τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά.
Κι αν τις υπερβούν, το «καλό κουράγιο», θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την Ε.Ε. στο σύνολό της".
Τότε ο κ. Ρεν δεν απάντησε αλλά χαμογέλασε και αντιμετώπισε με χιούμορ την "επίθεση" Τσίπρα. Ωστόσο, επανήλθε λίγη ώρα αργότερα σφάζοντας με το γάντι τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Θέλετε να είστε σε ευρωπαϊκό πλαίσιο ή όχι;" τον ρώτησε με αφορμή τις διάφορες γραμμές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για το θέμα δραχμή ή ευρώ...
Τότε ο κ. Τσίπρας απάντησε αλλά όχι ευθέως: "Μη με ρωτάτε ενώ ξέρετε ποιά είναι η θέση μας..."

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον Όλι Ρεν την Μαύρη Βίβλο του Μνημονίου, δηλαδή όπως εξήγησε: "τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.
Και του εξήγησα ότι εδώ που βρισκόμαστε χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης.
Χρειάζεται συντονισμένη πολιτική για την ανάπτυξη και την αύξηση των δεικτών του ΑΕΠ."
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε επίσης ότι εξήγησε στον Ρεν ότι "αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η κοινωνία βάζει κόκκινες γραμμές, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του στο θέμα του φόρου των ακινήτων και στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας."

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA