ΒΙΑΝΕΞ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: 90 χρόνια μαζί στη φροντίδα της υγείας μας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

ΒΙΑΝΕΞ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: 90 χρόνια μαζί στη φροντίδα της υγείας μας!

Οικογένεια Γιαννακόπουλου και ελληνικό φαρμακείο:
90 χρόνια μαζί στη φροντίδα της υγείας μας

Η παρουσία της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο χώρο του φαρμάκου, χρονολογείται από το 1924, όταν ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος είχε ένα από τα πρώτα φαρμακεία των Αθηνών.
Ο πρώτος μεγάλος σταθμός εξέλιξης ήταν το 1951, όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος ίδρυσε την ομόρρυθμη εταιρεία ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ που ξεκίνησε αποφασιστικά, με την εμπορική της δραστηριότητα να επεκτείνεται γρήγορα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Επί σειρά ετών, η ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ ήταν αντιπρόσωπος μεγάλων διεθνών φαρμακευτικών εταιρειών όπως οι Jannsen, Roussel και Alcon.

Το 1971 οριοθετεί ένα νέο εξελικτικό σταθμό καθώς η Εταιρεία μετατράπηκε σε ανώνυμη και έλαβε τη σημερινή της επωνυμία.

Από τότε, η ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει μια πορεία αλματώδους ανάπτυξης και καταξίωσης αναπτύσσοντας δυναμικές συνεργασίες με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες διεθνούς φήμης, όπως οι Merck & Co (ΗΠΑ), Takeda Chemical Industries (Ιαπωνία), Boots (Μ. Βρετανία), Sigma Tau Industries (Ιταλία) και άλλες.

Η ΒΙΑΝΕΞ δραστηριοποιήθηκε με τέτοια πρότυπα ποιότητας και δεοντολογίας, ώστε οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις άρχισαν να της αναθέτουν και την παραγωγή (Under License) προϊόντων τους στα εργοστάσιά της.

Έτσι, το 1974 άρχισε και η βιομηχανική δραστηριότητα της Εταιρείας με τη δημιουργία του Α' Εργοστασίου, κατασκευασμένου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Το 1983 αγοράστηκε το εργοστάσιο της εταιρείας Winthrop-Sterling (Β' Εργοστάσιο) στην Παλλήνη, ενώ το 1985 αγοράστηκε το εργοστάσιο της Upjohn (Γ' Εργοστάσιο) στην ίδια περιοχή. Και τα δύο εργοστάσια εκσυγχρονίστηκαν και οι γραμμές παραγωγής τους επεκτάθηκαν, καλύπτοντας τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις.

Από τότε, παράλληλα με τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, εφαρμόστηκε και ένα πρόγραμμα τεχνολογικής εξειδίκευσης που απογείωσαν την ανοδική πορεία της ΒΙΑΝΕΞ.

Το 1997, η ΒΙΑΝΕΞ αγόρασε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Hoechst στη Βαρυμπόμπη, για να στεγαστούν τα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης και το Κέντρο Διανομής τελικών προϊόντων.

Τέλος, το 1999 αγοράστηκε η μονάδα παραγωγής αντιβιοτικών του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών (Δ' Εργοστάσιο), στην οποία έγιναν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης, καλύπτοντας τα αυστηρότερα πρότυπα παραγωγής.

Η ΒΙΑΝΕΞ βρίσκεται επί σειρά ετών στη κορυφή της ελληνικής Βιομηχανίας Φαρμάκων.
Με την αξίας της !

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA