Στην Σκύρο ο Νίκος Δένδιας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στην Σκύρο ο Νίκος Δένδιας!

Σε Σκιάθο, Σκόπελο και Σκύρο περιόδευσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Στην ατζέντα των επαφών του, παρουσία του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Θεσσαλίας, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας και του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Μαγνησία, ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και αντιπυρικής προστασίας ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Αναφερόμενος στα μέσα που έχει στη διάθεσή του το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η κατάσταση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο είναι οριακή, καθώς παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κάνει η πολεμική αεροπορία για την συντήρηση των αεροσκαφών, ο στόλος παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό βλαβών, γεγονός που επιβάλλει την περιορισμένη διαθεσιμότητά τους.
 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην παραγγελία 265 οχημάτων, που θα ενισχύσουν τη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα σχετικά με τους διαγωνισμούς για ελαστικά και στολές διευκρίνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανήκουν στην αρμοδιότητα και άλλων Υπουργείων.

Ο κ. Δένδιας τόνισε επίσης ότι ο πήχης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο έχει τοποθετηθεί ψηλά και ζήτησε από το προσωπικό να συνεχίσει να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο, κάνοντας ειδική αναφορά στη σημασία που έχουν η κατάλληλη οργάνωση και ο απαραίτητος συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτελεσματική διαχείριση και της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Επισήμανε επίσης τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τον Ιούνιο του 2014 για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τη διατήρηση της ευνομίας σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία αποτυπώθηκε στη νέα περαιτέρω μείωση όλων των σχετικών δεικτών, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2014, όπως και τη μεγάλη σημασία που έχει για τον ελληνικό τουρισμό η δημόσια ασφάλεια.

Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Σποράδων.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA