Λιβαδειά: Γυναίκα έφτιαχνε ψεύτικα προφίλ στο ίντερνετ με στοιχεία από κλεμμένο λάπτοπ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Λιβαδειά: Γυναίκα έφτιαχνε ψεύτικα προφίλ στο ίντερνετ με στοιχεία από κλεμμένο λάπτοπ

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η υπόθεση κλοπής φορητού Η/Υ και παράνομης χρήσης των αποθηκευμένων σε αυτόν προσωπικών στοιχείων του ιδιοκτήτη.
Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 27χρονης Ελληνίδας που μένει στη Λιβαδειά, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 27χρονη χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία του παθόντα, δημιούργησε εικονικά "προφίλ" σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση εξιχνιάσδτηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την υπόθεση κλοπής του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και άλλων αντικειμένων,
τα οποία αφαιρέθηκαν από την κατοχή του θύματος, σε δημόσιο συγκοινωνιακό μέσο στην Αθήνα.
Προέκυψε ότι προσωπικά αρχεία του θύματος, τα οποία ήταν αποθηκευμένα στον υπολογιστή του (φωτογραφίες, τηλέφωνα, στοιχεία ταυτότητας κ.ά.) χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για τη δημιουργία εικονικών «προφίλ» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω αυτών των σελίδων δημοσιεύονταν συκοφαντίες σε βάρος του και ψευδή γεγονότα για την προσωπικότητά του.

Από την περαιτέρω ενδελεχή διερεύνηση, αλλά και εμπεριστατωμένη ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ψηφιακά ίχνη της 27χρονης δράστιδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λιβαδειάς.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο κλεμμένος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ η 27χρονη δεν συνελήφθη αφού είχε περάσει το διάστημα του αυτοφώρου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA