Μεγάλη κομπίνα εξαπάτησης τουλάχιστον 2.000 ανέργων αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Μεγάλη κομπίνα εξαπάτησης τουλάχιστον 2.000 ανέργων αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

- Είχαν φτιάξει ολόκληρο γραφείο - βιτρίνα και έπαιζαν με τον πόνο των ανέργων- Απειλούσαν όσους καταλάβαιναν την απάτη - Τους χρέωναν από 150 έως 300 ευρώ- Μεταξύ των θυμάτων τους εργάτες, επιστήμονες, μάνατζερ..

ΒΙΝΤΕΟ
 
Ένα καθ' όλα αξιόπιστο γραφείο ευρέσεως εργασίας φαινόταν ότι είχαν στήσει αδίστακτοι απατεώνες οι οποίοι ποντάροντας στην αγωνία ανέργων τους έταζαν δουλειά στο εξωτερικό. Μάλιστα, υποτίθεται ότι το εδώ γραφείο μεσολαβούσε και προωθούσε δήθεν προγράμματα εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό, αναρτώντας αγγελίες σε εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο.Όπως αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., οι 7 συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει γραφείο ευρέσεως εργασίας - μαϊμού και έταζαν δουλειές στις ΗΠΑ, στην Βρετανία, στην Γερμανία στην Αυστραλία και στην Σαουδική Αραβία.
Θύματά τους εργάτες, επιστήμονες, γιατροί, μάνατζερ από τους οποίους αποσπούσαν από 150 έως 300 ευρώ με το πρόσχημα ότι μάζευαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να φτιάξουν τον φάκελο του κάθε ενδιαφερόμενου. Μάλιστα τους έκοβαν και πλαστές αποδείξεις.
Mαρτυρίες - φωτιά από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν ότι ακόμα υπάρχουν ανυποψίαστα θύματα που φτάνουν στα γραφεία.
Τα θύματά τους ξεπερνούν τα 2.000, ενώ οι δουλειές που έταζαν υποτίθεται ότι θα αμείβονταν με μισθούς από 2.000 έως 14.000 ευρώ.

Τα κέρδη τους υπολογίζονται πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, και οι ηλικίες τους είναι από 40 έως 60 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δυο.


Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 59χρονος ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος της εταιρείας. Ενας 55χρονος εμφανιζόταν ως  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και η 29χρονη ήταν άμεσοι βοηθοί του στον έλεγχο και καθοδήγηση των μελών που εργάζονταν στην εταιρεία τους. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και εργαζόμενοι με διαφορετικά καθήκοντα, είχαν υποστηρικτικό κυρίως ρόλο στη δράση της ομάδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 53χρονος και ο 60χρονος, είχαν αναλάβει τον έλεγχο των ατόμων που πήγαιναν στην εταιρεία για αναζήτηση εργασίας, ενώ οι ίδιοι απειλούσαν και απομάκρυναν με βίαιο τρόπο τους παθόντες, οι οποίοι καταλάβαιναν την σε βάρος τους απάτη και ζητούσαν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Σε έρευνα που έγινε στα γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- (2.045) φάκελοι με συμπληρωμένα προσωπικά στοιχεία ατόμων, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εργαστούν στο εξωτερικό,
- (17) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών,
- τρίποδο φωτογραφικής μηχανής και όργανο μέτρησης ύψους


και
- δισέλιδο έντυπο με το κείμενο που γνωστοποιούσαν σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη που απευθύνονταν για εργασία
Στο κειμενο έταζαν μισθούς από 8.000 έως 14.000 ευρώ. Έλεγαν επίσης στους ενδιαφερόμενους ότι θα προπληρωνόντουσαν 10 μισθούς και θα είχαν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση στη χώρα εργασίας.
Και όχι μόνο αυτά. Εταζαν: «Δωρεάν αυτοκίνητο, οικιακή βοηθό, σπίτι, φαγητό, δωρεάν διακοπές 6 ημέρες το μήνα» κ.α.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον 3ο Τακτικό Ανακριτή.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA