Ο γιατρός που συνελήφθη, είχε ζητήσει φακελάκι και από ασθενή από την Εύβοια! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Ο γιατρός που συνελήφθη, είχε ζητήσει φακελάκι και από ασθενή από την Εύβοια!

Σε αργία τέθηκε ο καρδιοχειρουργός, διευθυντής Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων...
Οπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος πρόκειται για τον καρδιοχειρουργό Αντώνη Τσούκα.
Ο Κ.Μαρκόπουλος είχε καταγγείλει στο παρελθόν τη δράση του εν λόγω γιατρού στη διεύθυνση του νοσοκομείο. Συγκεκριμένα δύο μήνες νωρίτερα ασθενής από την Εύβοια που έπρεπε να εγχειριστεί άμεσα, κατήγγειλε πως ο Αντώνης Τσούκας του είχε ζητήσει 2.000 ευρώ φακελάκι. Τα χρήματα ο ασθενής τα είχε δώσει χωρίς να έχουν προσημειωθεί από την αστυνομία με αποτέλεσμα ο χρηματισμός να μην μπορεί να αποδειχθεί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, λόγω εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα και στη συνέχεια στην καρδιολογική κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες γιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ.
Μάλιστα προκειμένου να πείσει τον ασθενή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA