Χαλκίδα: Πόρισμα - φωτιά για την ΔΕΥΑΧ! Κύκλωμα λεηλατούσε το ΕΣΠΑ με στημένες μελέτες και προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Χαλκίδα: Πόρισμα - φωτιά για την ΔΕΥΑΧ! Κύκλωμα λεηλατούσε το ΕΣΠΑ με στημένες μελέτες και προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ!

Το νέο σκάνδαλο αφορά μελέτες και έργα για τον τον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης- Η ΔΕΥΑ Χαλκίδας βρίσκεται μέσα στις 15 δημοτικές επιχειρήσεις που ο υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης προμήθευε μελέτες για έργα τηλεχειρισμού συστημάτων.
“Λαβράκι” έβγαλε ο έλεγχος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης!
Μεγάλο σκάνδαλο με δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στις 131 που αρνήθηκαν να απογραφούν αποκάλυψε ο έλεγχος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Τα πορίσματα-φωτιά των κλιμακίων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το μεγάλο κόλπο με τα συστήματα τηλεχειρισμού ύδρευσης που προμηθεύονταν οι δημοτικές επιχειρήσεις, κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση και σε αρκετές περιπτώσεις έχει ξεκινήσει η δικαστική έρευνα.

Όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, το σκάνδαλο που αφορά τον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης έχει πρωταγωνιστή έναν υπάλληλο του υπουργείου Ανάπτυξης, 15 ΔΕΥΑ εκ των οποίων οι τέσσερις (Καβάλα, Άρτα, Χαλκίδα και Χανιά) δεν έχουν απογραφεί στη βάσει δεδομένων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ελέγχονται από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές για τη νομιμότητα των αναθέσεων των μελετών αλλά και των έργων που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ.

Ο προϊστάμενος στην Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου Ανάπτυξης, ο "προμήθευε" μελέτες για έργα τηλεχειρισμού των συστημάτων σε 15 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης και σε τέσσερις δήμους ανά την επικράτεια την τελευταία δεκαετία προβάλλοντας την θέση του στο υπ. Ανάπτυξης, από την οποία ελέγχεται εάν εξασφάλιζε ή επιτάχυνε τη διαδικασία χρηματοδότησης έργων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έλεγχο των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το 2013 και οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος με εταιρείες που προμήθευαν τα συγκεκριμένα συστήματα, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ανταγωνιστριών ότι αποκλείονται από τους διαγωνισμούς με έντεχνο τρόπο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το νόμιμο οικονομικό όφελος μόνο από την πληρωμή των μελετών ανέρχεται από το 2004 μέχρι σήμερα στις 400.000 ευρώ, ενώ η Εφορία έχει ξεκινήσει ελέγχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπαλλήλου και της συζύγου του για ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα τους. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
  

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA