Μειώνονται τα τεκμήρια των αυτοκινήτων από 30 έως 40% | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μειώνονται τα τεκμήρια των αυτοκινήτων από 30 έως 40%

Μειώνονται τα τεκμήρια των αυτοκινήτων από 30 έως 40%Ψαλίδι στα τεκμήρια των ΙΧ αυτοκινήτων σε ποσοστό 30% ως 40% προετοιμάζει η κυβέρνηση... 
Με τον τρόπο αυτό θα δώσει ανάσα σε εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι μετά τις κυβερνητικές προτροπές τα τελευταία χρόνια προχώρησαν στην αγορά αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού, καθώς και σε άλλους ιδιοκτήτες που δεν έχουν εισόδημα.

Πρόκειται για μία φοροαπαλλαγή την οποία χαρακτηρίζει υπερβολή αρμόδιος του υπουργείου Οικονομικών.
«Αυτό που έγινε με τα τεκμήρια των αυτοκινήτων το 2010 ήταν μια υπερβολή», λέει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που έχει επεξεργαστεί το σχέδιο μείωσης των τεκμηρίων. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη μείωση των τεκμηρίων όχι μόνο για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και για τα μεσαία. Ακόμη και ένα 1.600 κυβικών εκατοστών έχει τσουχτερό τεκμήριο».

Υπενθυμίζεται ότι:
το τεκμήριο για ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών εκατοστών είναι 6.400 ευρώ εφόσον είναι ηλικίας έως πέντε ετών και μειώνεται κατά 30% εφόσον είναι ηλικίας από πέντε έως δέκα ετών.

για ηλικία μεγαλύτερη των δέκα ετών το τεκμήριο μειώνεται κατά 50%.

Ωστόσο, αν σε αυτό το τεκμήριο προστεθεί και η τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τον έγγαμο γίνεται κατανοητό ότι ακόμη και η κατοχή εντός μεσαίου κυβισμού οχήματος μπορεί να οδηγήσει στην καταβολή φόρων από χαμηλόμισθους, συνταξιούχους ή ακόμα και άνεργους.

Η αλλαγή που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών και έχει παραδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση για το χρόνο υλοποίησής του, προβλέπει τη μείωση του τεκμηρίου των ΙΧ κατά 30% έως 40%. Και αυτό θα ισχύσει αναδρομικά από την Ιανουαρίου 2014

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA