Σωστός ο Τσίπρας: "Θα πάω στην Αμφίπολη, όταν έρθει η ώρα" | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σωστός ο Τσίπρας: "Θα πάω στην Αμφίπολη, όταν έρθει η ώρα"

Σωστός ο Τσίπρας: "Θα πάω στην Αμφίπολη, όταν έρθει η ώρα" Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά, όπως είπε, η επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει τώρα, λόγω των εργασιών που εκτελούνται εκεί.
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ.Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι πριν από ένα χρόνο, όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και «το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδινε δεκάρα», ο περιφερειάρχης τον είχε ενημερώσει ότι γίνεται μια ανασκαφή η οποία θα είναι πιθανόν σημαντική.

Και έκτοτε τον κρατούσε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως τότε η Περιφέρεια έδωσε το ποσό των 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες και σήμερα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα νε επισκεφθεί τον χώρο.
 
«Είναι ένα σημαντικό εύρημα. Θα πάμε μαζί, όταν έρθει η ώρα, αλλά αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τις εργασίες που γίνονται εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμβολικά, ο Περιφερειάρχης πρόσφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αναμνηστικό δώρο ένα αγαλματίδιο με το λιοντάρι της Αμφίπολης.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA