Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Μπακογιάννη και Αποστόλου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Μπακογιάννη και Αποστόλου

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Μπακογιάννη και Αποστόλου
Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Βαγγέλη Αποστόλου για την λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι Αλιβερίου...

Η επιστολή του Βαγγέλη Αποστόλου:
Κε Περιφερειάρχη

Επειδή επιλέξατε να μην απαντήσετε στην από 10/11/2014 επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης μας Νίκου Στουπή με την οποία περιγράφονται παρεμβάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση από πλευράς ΥΠΕΚΑ του πολύ σοβαρού ζητήματος της ΑΓΕΤ-LAFARGE Αλιβερίου, σας ενημερώνω ότι οφείλω-προς την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας- να δημοσιοποιήσω την παρακάτω επιστολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε ο καθένας να εξάγει τα συμπεράσματα του.

Σας πληροφορώ επίσης ότι η παράταξη μας θα θέσει εκ νέου το θέμα στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 25/11/1014.

 

10/11/2014
ΠΡΟΣ
κ. Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. κ. Φάνη Σπανό, Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας
2. κ. Θανάση Μπουραντά, Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου

 

Θέμα: Επίσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την ΑΓΕΤ –LAFARGE
κ. Περιφερειάρχα

 

Όπως δημόσια ανακοινώθηκε στην πρόσφατη συγκέντρωση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα φορέων και κατοίκων της Περιοχής Αλιβερίου ενάντια στην τελευταία έκδοση τροποποίησης Περιβαλλοντικών Όρων του ΥΠΕΚΑ για την χρήση καυσίμων και πρώτων υλών στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE στο εργοστάσιό της στο Μυλάκι, σχεδιάζεται-από κοινού με τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου-παρέμβαση στο άμεσο χρονικό διάστημα στο ΥΠΕΚΑ για την προώθηση των ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων των δύο Συμβουλίων( Δημοτικού και Περιφερειακού) επί του θέματος.
 
Θέλοντας να συμβάλλω στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας σας και θυμίζοντας σας την εμπειρία από την αντίστοιχη περίπτωση της Σκύρου με το Αιολικό Πάρκο που είχε ευτυχή εξέλιξη, σας υποβάλλω δια της παρούσης την ακόλουθη πρόταση:
Την ημέρα που θα υποβάλλεται η Αίτηση Θεραπείας στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ – βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί – να πραγματοποιηθεί διάβημα από αντιπροσωπεία των δύο αιρετών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, των Βουλευτών της Εύβοιας και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αφού έχει διασφαλισθεί προηγούμενα η συνάντηση με τον κ. Υπουργό.
 
Η συγκεκριμένη πρόταση δεν αναιρεί σε τίποτα τον σχεδιασμό σας, ο οποίος- αν το επιθυμείτε- μπορεί να προηγηθεί, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή, θεωρώ επιβεβλημένη, τουλάχιστον την παρουσία των Βουλευτών, ώστε να ασκηθεί η μεγίστη πολιτική πίεση για την υιοθέτηση των αιτημάτων μας.

Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη:
Αγαπητέ κύριε Αποστόλου,
 Σε συνέχεια της συζήτησης και της απόφασης που λάβαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και αφορά στη  λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι Αλιβερίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω ήδη προχωρήσει στην αποστολή επιστολής προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτη, την οποία και σας επισυνάπτω.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σας θυμίζω ότι η λογική της Περιφέρειας είναι να το αντιμετωπίσει με κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA