Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ αναστάτωσε το Αργοστόλι! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ αναστάτωσε το Αργοστόλι!

Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ αναστάτωσε το Αργοστόλι! Ο σεισμός είχε επίκεντρο 12 χλμ βόρεια του Αργοστολίου - Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογία Ευθύμιου Λέκκα...
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν στις 08:31 οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η δόνηση προήλθε από απόσταση 287 χλμ. δυτικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στα 12 χλμ. βόρεια του Αργοστολίου. Οι κάτοικοι της πόλης αισθάνθηκαν το σεισμό και πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους. Ευτυχώς πάντως δεν προκλήθηκαν νέες ζημιές στο πολύπαθο νησί, ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Να σημειωθεί πως πριν από 4 μέρες, είχε γίνει ακόμα ένας σεισμός στην Κεφαλονιά με την έντασή του να φτάνει τα 5,1 Ρίχτερ.

Τότε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογία κ. Ευθύμιος Λέκκας, είχε δηλώσει: «Η δόνηση αυτή εκδηλώθηκε στον ίδιο επικεντρικό χώρο που έδωσε και την δόνηση της Παρασκευής, των 4,8 βαθμών. Είναι μία δραστηριότητα που εντάσσεται στο νότιο κλάδο του ρήγματος που έδωσε τον μεγάλο σεισμό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA