ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της Κεντρικής Ελλάδος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της Κεντρικής Ελλάδος

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της Κεντρικής Ελλάδος
Βίντεο προόδου κατασκευαστικών εργασιών Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65...
Η κατασκευή του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδος συνεισφέρει στην περιφερειακή ανάπτυξη και οικονομική συνοχή, ολοκληρώνει το σύστημα μεταφορών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, βελτιώνει τις κυκλοφοριακές ταχύτητες, τις συνθήκες ασφαλείας και περιορίζει τα ατυχήματα, συνδέει την κεντρική Ελλάδα με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, συνδέει τους λιμένες Ηγουμενίτσας και Βόλου, εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση

ΒΙΝΤΕΟ

Το έργο παραχώρησης του Ε65 αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με ΠΑΘΕ έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό (συνολικό μήκος 174 χλμ.), καθώς και στην εκμετάλλευση του τμήματος της ΠΑΘΕ από την Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες. Αυτό το 2ο κομμάτι αφορά σε έργα που εκτελούνται και θα παραχωρηθούν προς χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο και έχει συνολικό μήκος 57,02 χλμ.

Ο Ε65 διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα, ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όρθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων. 

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας. Το κύριο μέρος του κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη και επί της ουσίας συνδέει την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα.
Ο σχεδιασμός του βασίζεται σε σύγχρονα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα, με σεβασμό προς το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, στοχεύοντας στην ασφάλεια και άνεση των χρηστών και στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής εξοικονόμησης χρόνου και καυσίμων. 
Στην πρώτη φάση των εργασιών του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (τμήμα από 32 χλμ. έως 110 χλμ., δηλαδή Ξυνιάδα – Τρίκαλα) κατά την οποία έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες, περιλαμβάνονται τα παρακάτω εργοτάξια:

-60 χλμ.: Εργοτάξιο Ανάβρας
-80 χλμ.: Εργοτάξιο Καρδίτσας
-104 χλμ.: Εργοτάξιο γέφυρας Πηνειού

Στις κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνονται χωματουργικές εργασίες και διάφορα τεχνικά έργα όπως η γέφυρα Πηνειού, διάνοιξη σήραγγας μετά το Σ.Σ. Αγγείων, καθώς και κατασκευή οδοστρωσίας από Α/Κ Ανάβρας έως και Α/Κ Καρδίτσας. Σήμερα η συνολική πρόοδος των εργασιών στο παραπάνω τμήμα είναι της τάξεως του 42,37%.

Μέχρι στιγμής για την κατασκευή του έργου, ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού και μηχανημάτων έχει ενεργοποιηθεί. Περισσότερα από 800 άτομα ήδη εργάζονται στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί για την πρώτη φάση, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνται (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ξεπερνά τα 510.

Στη δεύτερη φάση (0 χλμ. έως 32ο χλμ. δηλαδή περιοχή Λαμίας και 110χλμ. έως 175 χλμ., δηλαδή Τρίκαλα – Καλαμπάκα- Εγνατία) περιλαμβάνονται τα εξής εργοτάξια:

-10 χλμ. : Εργοτάξιο Λαμίας
-130 χλμ. Εργοτάξιο Καλαμπάκας
Σήμερα η συνολική πρόοδος εργασιών σε αυτά τα τμήματα της δεύτερης φάσης είναι της τάξεως του 15%.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA