Χαλκίδα: Η πρόταση του Χρήστου Παγώνη για την Δημοτική Αγορά! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Χαλκίδα: Η πρόταση του Χρήστου Παγώνη για την Δημοτική Αγορά!

Χαλκίδα: Η πρόταση του Χρήστου Παγώνη για την Δημοτική Αγορά!
Με δελτίο τύπου, ο Δήμος Χαλκιδέων γνωστοποιεί τις προθέσεις του για την Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας...
 
"Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το μείζον θέμα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης και αφού άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Διάσωση και Αποκατάσταση της Αγοράς της Χαλκίδας , ψήφισε και δέχθηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση του Δημάρχου κ. Χρήστου Παγώνη , ενόψει της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014.

Η πρόταση του Δημάρχου υποστηρίζει:
α) το χαρακτηρισμό ως μνημείου τμήματος της Δημοτικής Αγοράς προς την πλευρά της οδού Νεοφύτου, λόγω ιστορικής μνήμης

β) να μη χαρακτηριστεί το υπόλοιπο τμήμα της

γ) στο νέο αρχιτεκτόνημα να ακολουθηθεί το υπάρχον περίγραμμα και

δ) ως χρήση, να επιλεγεί εκείνη των πολιτιστικών, εμπορικών δραστηριοτήτων, καθώς και εστίασης και ψυχαγωγίας.  Η ελάσσονα αντιπολίτευση αντέτεινε την πλήρη διατήρηση και χαρακτηρισμό όλου του κτιριακού συγκροτήματος.

Ο Δήμαρχος κ. Παγώνης ενημέρωσε για τις έως τώρα συναντήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και τους εκπροσώπους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και υπογράμμισε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να σεβαστεί την όποια απόφαση του ΚΑΣ , αλλά και την απαίτησή της αυτή η απόφαση να είναι και η οριστική , προκειμένου η πόλη να μην παραμείνει άλλο σε καθεστώς “ομηρίας” εξαιτίας εκ διαμέτρου αντίθετων αποφάσεων , ενστάσεων και παρεμβάσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Με αυτή την προϋπόθεση της οριστικής απόφασης , βούληση του Δήμου είναι αμέσως μετά την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης να προχωρήσει η διασφάλιση της χρηματοδότησης για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων , έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς ως χώρος εμπορίου, εστίασης, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην πόλη και στους πολίτες της Χαλκίδας, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική και αρχιτεκτονική μνήμη.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA