Εισαγγελέας: Σε δίκη 32 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Εισαγγελέας: Σε δίκη 32 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια

Εισαγγελέας: Σε δίκη 32 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των συμβάσεων του υπουργείου Άμυνας με τη γερμανική HDW- Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή τους επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι κατηγορίες που τους προσάπτει είναι αυτές της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την έρευνα των ανακριτών Διαφθοράς, Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλου, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη «μαύρων χρηματικών ποσών» που φέρεται να ξεπερνούν συνολικά τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα παράνομα χρήματα για την προμήθεια των όπλων κινήθηκαν, κυρίως, μέσω δύο εταιρειών.

Με την πρότασή του, ο εισαγγελέας ζητάει να μην παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου καθώς και ο Γ. Αγουρίδης, για τους οποίους θεωρεί ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη στήριξη των κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, των οποίων ζητείται η παραπομπή, είναι ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν- Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γγ Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου.

Η πρόταση του εισαγγελέα θα κριθεί από το δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων με βούλευμα το οποίο θα εκδώσει το επόμενο διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA